"Switch to tv" problems

4.3", $219 for 16GB, HDMI output, HD camcorder...
Post Reply
Delta88Lady
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

"Switch to tv" problems

Post by Delta88Lady »

I have had nothing but trouble with the "switch to tv" option on my archos 43. I'd plug in the mini hdmi to the unit & the tv, select "switch to tv" & the tv would show "settings have been changed- keep this setting? accept or cancel" but I had no cursor with which to select accept. Or, if I had a cursor, i couldn't control it. Also, the unit didn't show the screen it shows in the user manual that should show up when it's connected to the tv. Recently, I contacted tech support about it, & they told me to reinstall the firmware. I did that & other things, nothing worked, so they sent me a new one. Same exact issue with the new one. Tech support said reset the android, then reinstall the firmware. Neither worked, & once I reinstalled the firmware, the camera stopped working & the 3rd party apps that install the first time the unit powers up wouldn't install. Tech support says they can send me yet another new unit, but I don't know if it's worth it- if I get a new one & it happens again, does anyoneo know if there's any way to fix the "switch to tv" option troubles?

I'm really debating should I exchange this thing & get what would be my 4th archos 43 (1st- card slot broke on the first day, 2nd switch to tv wouldn't work, 3rd is the one mentioned above). Is it worth it or should I contact customer service & see if I can get my money back & get something else.. I am so disappointed in this tablet! It has all the features I want, yet I can't get them all to work! Any input anyone??
dbonne
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 1
Joined: Fri Jan 11, 2013 5:07 am

Re: "Switch to tv" problems

Post by dbonne »

I have same problem with my Archos 43 Tablet, and try to connect a Bluetooth mouse (type Genius MT900BT) to have a cursor. But I can't connect with this mouse (On my Samsung Galaxy Tab 2 10.1) there is no problem.
You try other things already ?
I like to use my samsung Tab as remote control for the Archos 43 :roll:
Delta88Lady
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

Re: "Switch to tv" problems

Post by Delta88Lady »

dbonne wrote:I have same problem with my Archos 43 Tablet, and try to connect a Bluetooth mouse (type Genius MT900BT) to have a cursor. But I can't connect with this mouse (On my Samsung Galaxy Tab 2 10.1) there is no problem.
You try other things already ?
I like to use my samsung Tab as remote control for the Archos 43 :roll:


I never thought of connecting a bluetooth mouse! Good idea!

All I've ever tried was contacting tech support, to which they suggested updating then reinstalling the firmware, which only made things worse! Today, I received tablet #4 & so far, it works with the tv! I guess 4th time is a charm?? I'm not updating the firmware though.. not unless there is some way to set it back to the previous version.
Post Reply

Return to “Archos 43 Internet Tablet”