New archos 70b it2 and questions

New Archos 70b Internet Tablet ($199), OMAP3 at 1.2Ghz, 512MB RAM, 1024x600 screen, Honeycomb
Post Reply
ison
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 1
Joined: Sat Jan 28, 2012 1:01 pm

New archos 70b it2 and questions

Post by ison »

Hi all newcomer here ...congrats for your forum.

I received yesterday my archos 70b it2 honeycomb 3.2 tablet (yep the new 70b internet tablet ...1.2 ghz //512 ram and so on)...so if you have any questions that i can answer do post. Keep in mind although im tech shavvy this is my first android device so im not an expert. Ill try to do my best though.

I have a couple of questions for you. (keep in mind i got latest firm)

a) It seems (to my dissapointment) that the unit CANT handle youtube HD clips. I do have flash player installed and using the built in youtube app. Only way to watch youtube clips is without using hd. Is there something wrong im doing? Im finding strange that it can play 720p mkv but not youtube hd clips that are much less processor hungry.

b) When i connect the device to my pc although it seems to mount ...navigation to its folder and copying movies...its just impossible...slow-sluggish and the copy just never starts. (tried to copy an avi in videos folders ...takes forever). Is there something im doing wrong here? (usb debug is off btw). Maybe because it had low battery and i connected the usb cable to do the transfer?

Anyway in general for 199euros its not a bad tablet...screen is ok (not an ips so viewing angles arent the best) and seems solid built.

Thank you for any help
Whgibbo
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 6
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:23 pm

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by Whgibbo »

I'm having a similar problem.. But I'm trying to copy mp4 files, just times out.. :(
But when it asks if you want to convert it, it seems to start doing something... Still waiting for it to transfer the file, so will let you know.
Update: Didn't work :( timed out.. Could it be anything to do with the screen locking or battery saving setting ?
Update: Same problem just trying to copy a picture :( What am I missings :(

Any ideas ?

Thanks
Whgibbo
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 6
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:23 pm

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by Whgibbo »

Ok.. Seems that I can't copy any files to the tablet, UNLESS i put them into the download folder

So is there a setting to allow me to copy the files any way on the internal storage ?
ColinTaylor
Archos User
Archos User
Posts: 84
Joined: Thu Feb 02, 2012 9:35 pm

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by ColinTaylor »

Hi Guys, I've just got the 70b it2 honeycomb 3.2 also. It's my first ever tablet (or Android device for that matter) so I'm on a bit of a learning curve at the moment!

Anyway, I've managed to solve these 2 problems.

1) Flash video not working :- The latest firmware update (3.2.80) that went up this afternoon fixes the problem.

2) Unable to write to some internal memory folders (.system, Music, Pictures, System and Video) :- After installing the 3.2.80 update I still couldn't write to these folders. I then did a complete re-format of the device using these instructions (http://wiki.archosfans.com/index.php?ti ... om_scratch), making sure I had a copy of the 3.2.80 firmware ready on my PC! After the re-format/re-install I could write to all the folders on the internal memory.

The 3.2.80 update also seems to make the USB connection to my PC more reliable, but I might be imagining that.

N.B. Because I did a complete re-format/re-install I lost the extra pre-installed apps that Archos put on it and their sample music and Videos.

Hope this helps
Ski_K2
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 25
Joined: Tue Feb 01, 2011 11:56 pm

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by Ski_K2 »

Does your 70b have GPS?

Headphones audio out port?
paulus3476
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 1206
Joined: Mon Apr 09, 2007 8:03 pm
Location: Lincs,UK

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by paulus3476 »

the archos 70b does not have gps - all archos devices have a headphone port !!
ColinTaylor
Archos User
Archos User
Posts: 84
Joined: Thu Feb 02, 2012 9:35 pm

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by ColinTaylor »

Yes it does have a standard 3.5mm headphone socket.

I don't think it has GPS as such. It certainly knows where I am (in google maps for example), so I guess it's using wi-fi and google's massive database of wi-fi router information that it's stolen, oops I mean, collected from everyone.
mrew44
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Tue Mar 20, 2012 1:51 pm

Root for Archos 70b IT 2 ?

Post by mrew44 »

Got myself the A70b IT2 (Honeycomb) on Sunday. Pretty nice device for the money.
I'm trying to find out if this device can be rooted, as I'd like to run the BIG F5 VPN client, but it needs to be rooted to do this.

Any ideas?
TJ5000
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 4
Joined: Thu May 17, 2012 12:02 am

Re: New archos 70b it2 and questions

Post by TJ5000 »

Not sure if you still need it, but here's a way to root your archos 70 IT2.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1557845
Post Reply

Return to “Archos 70b Internet Tablet”