Drive needs to be Checked (RO)

160GB, 320GB
Post Reply
robertjohn527
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Sat Feb 12, 2011 7:21 pm

Drive needs to be Checked (RO)

Post by robertjohn527 »

I have an Archos 7 tablet and was watching video I transferred from my computer and suddenly when I shut it down, I received the above message. I tried watching other video and this does not happen. Anybody had a similar occcurance? Thanks, Robert
knittynicnacnoo
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 1
Joined: Mon Sep 26, 2011 12:36 pm

Re: Drive needs to be Checked (RO)

Post by knittynicnacnoo »

I have an Archos 5 which keeps saying Drive needs to be checked (RO).
tried reformatting it etc but affraid i need a new drive. been quoted about £110.
the pc won't recognise it either.
it is a good bit of kit but can't use it and very disappointed.
I haven't had it long, bought it second hand off ebay.. now i know why they were getting rid of it.
i would really appreciate to know how you got on with your 7.
thanks
robertjohn527
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Sat Feb 12, 2011 7:21 pm

Re: Drive needs to be Checked (RO)

Post by robertjohn527 »

If you search these forums, you will find instuctions on how to launch the Scandisc utility. I did this and have not had a problem since. I also do not force play video wheen the Archos tells me the file is damaged and can not play.
Post Reply

Return to “Archos 7 (without Android)”