Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

4GB, 30GB, 160GB...
hector leeugenio
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2010 3:28 pm

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by hector leeugenio »

i ordered one battery for my 605 wifi 160 gb at www.newmp3technology.com . It was a perfect purchase. I replaced battery and now i can enjoy my archos again!!!
swec
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 1515
Joined: Wed Jan 16, 2008 10:13 pm
Location: location

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by swec »

^ glad to hear that. :)
605x2,TV+,5x2
torrentman
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 10
Joined: Sat Oct 27, 2007 3:44 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by torrentman »

I too ordered the battery from newmp3technology.com and managed to replace the battery using the instructions from this thread (and the links provided) having no prior experience in such matters. Thanks to all the providers! Now if only there was a way to fix / replace the buttons ...
ALooneyGuy
Archos User
Archos User
Posts: 145
Joined: Fri Nov 24, 2006 8:32 am

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by ALooneyGuy »

Ditto here. Got the battery from newmp3technology and replaced it with little soldering experience. Got a little worried when it wouldn't power up right away, but it's just because the new battery was completely dead. I'm used to new batteries having a little charge. But after leaving it on the charger for a while, it powered up, and now it's completely charged.

Thanks for the great instructions here and linked from here!
Nishanthi
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 5:39 pm

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by Nishanthi »

I just brought my 2,5 year old Archos 605 160gb back to the store for a battery replacement. I always take a service contract/extra insurance when I buy a new Archos. I will get it back in 3 or six weeks. But thats not a problem because I don't use it anymore.
bbru2281
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 7
Joined: Wed Mar 18, 2009 4:14 pm
Location: Santa Cruz, CA

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by bbru2281 »

I was able to change the battery fairly easily with encouragement from swec. I did have a problem with the button connection strip coming undone and the internal sound connections. But opening up the unit again I was able to figure out these issues. In this process a few of the black screws got stripped and I had to drill them out. I recommend having a sharp correct size phillips. I also found a pair of tweezers and a magnifying glass helpful.
swec
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 1515
Joined: Wed Jan 16, 2008 10:13 pm
Location: location

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by swec »

^ it's great that you decided to open it and change yourself. :) =D>
605x2,TV+,5x2
alarec
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 6
Joined: Fri Dec 02, 2011 11:20 am

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by alarec »

I got two archos 605 160GB, one had broken hard disk and good battery, and next had broken battery and good HD. I replace good battery from this first to this second. There is no problems. Both works, but now one had HD witch bad sectors and not good battery, And this second archos is perfect condiction.

Fiew days a go I replace this battery, and now I had problem with Hack that archos. Maybee any one can help me? You can see problem in this topic: http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?f=34&t=59701
Dangermouse
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 1
Joined: Tue Jan 17, 2012 9:44 am

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by Dangermouse »

Does the 20GB WiFi version take the same battery ?
burglad
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Wed Feb 01, 2012 2:42 am

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by burglad »

Hi guys quick question.
If the battery on the archos (archos wifi 160gig) will no longer hold a charge, would the unit still work if plugged in??
I get the charging light while the unit is plugged in, but it will not turn on.

Any help is appreciated. Thank you!! :p
SHADO
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 1324
Joined: Sun Jul 05, 2009 12:49 am
Location: Where No Man Has Gone Before: The Planet Phi-Epsilon Nudist Colony For Women

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by SHADO »

burglad wrote:Hi guys quick question.
If the battery on the archos (archos wifi 160gig) will no longer hold a charge, would the unit still work if plugged in??
I get the charging light while the unit is plugged in, but it will not turn on.

Any help is appreciated. Thank you!! :p


No. :(
30GB 605WiFi (x2)/250GB A5 IMT
burglad
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Wed Feb 01, 2012 2:42 am

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by burglad »

thanks
replacing the battery should get me up and running again?
SHADO
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 1324
Joined: Sun Jul 05, 2009 12:49 am
Location: Where No Man Has Gone Before: The Planet Phi-Epsilon Nudist Colony For Women

Re: Inside 80GB/160GB 605/Battery replacement

Post by SHADO »

burglad wrote:thanks
replacing the battery should get me up and running again?


If the battery is truly the issue, yes. :)
30GB 605WiFi (x2)/250GB A5 IMT
Post Reply

Return to “605 WiFi”