Problem with AV500

Post Reply
Maor
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Fri Sep 06, 2013 8:18 am

Problem with AV500

Post by Maor »

Hello,
My AV-500 Is stopped working.
When I connect the device into the computer / power I got the splash screen, but Its not startup.
Its stuck on this splash screen Image
the computer is not recognizing the device.

What can I do?
Thanks
fredc
Archos User
Archos User
Posts: 137
Joined: Thu Jan 07, 2010 10:39 pm

Re: Problem with AV500

Post by fredc »

Perhaps your hard drive has failed? There is a mode to boot without checking the hard drive. Connect to computer with usb when off, then hold down the lower menu button (menu down) all the time while switching on.

Otherwise the standard reset procedure is to hold the X button for longer than 20 seconds.
Maor
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Fri Sep 06, 2013 8:18 am

Re: Problem with AV500

Post by Maor »

fredc wrote:Perhaps your hard drive has failed? There is a mode to boot without checking the hard drive. Connect to computer with usb when off, then hold down the lower menu button (menu down) all the time while switching on.

Otherwise the standard reset procedure is to hold the X button for longer than 20 seconds.
Fredc thank you for the quick replay !

There is a big chance the h.d has a problem , it was giving errors for some times.
So i was trying to press this 2 buttons combination while the AV500 is conected to the pc with usb but no luck..
Image

It is totally not responding... Is there other way to Install on it the operating system>?

many thanks!!
fredc
Archos User
Archos User
Posts: 137
Joined: Thu Jan 07, 2010 10:39 pm

Re: Problem with AV500

Post by fredc »

Bad news, I believe the operating system reads of the hard drive. If the drive is bust there's nothing you can do except a new drive. And because it is locked you need to get it from someone who can change the serial number.
Post Reply

Return to “AV500, AV700 and AV700TV”