Page 1 of 1

Swap 2 AV500 100G drives

Posted: Wed May 02, 2012 5:13 pm
by jjjgong
I have 2 100G AV500. One is working fine but with scratches. The other one like new, but it has drive read/write errors. I like to swap the hard drives of these 2 units.

Called Archos, they are no longer provide any kind of service to AV500. Does anyone know who can do the job for me? If anyone on this form can to it for me, I am willing to pay.

James
[email protected]

Re: Swap 2 AV500 100G drives

Posted: Wed May 02, 2012 8:14 pm
by fredc
Drives are locked to the specific unit with the latest firmwares so it might be a pointless excersise.

I wanted 130GB space in my AV500 (the max the operating system can see) so sent away for a 160GB drive from these people
http://s289462194.e-shop.info/shop/page ... hop_param=
who programmed the new drive with the serial of the original so it would work in my AV500.

Re: Swap 2 AV500 100G drives

Posted: Sat May 05, 2012 3:59 am
by jjjgong
fredc wrote:Drives are locked to the specific unit with the latest firmwares so it might be a pointless excersise.

I wanted 130GB space in my AV500 (the max the operating system can see) so sent away for a 160GB drive from these people
http://s289462194.e-shop.info/shop/page ... hop_param=
who programmed the new drive with the serial of the original so it would work in my AV500.
Thanks for the information. Can you let me know what was you experience with them before I contact them? Is that a respectable shop?

Thanks

Re: Swap 2 AV500 100G drives

Posted: Sat May 05, 2012 8:41 pm
by fredc
Shop, no, I think just a guy with access to the specialised equipment to reprogram the rom on the pcb inside the hard drive (which is not easy to do). It took a couple of weeks before I got the drive (USA to UK), but it's still working fine in my 500. Paypal should give you some protection?