How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

New Rockchip RK2918 ARM Cortex-A8 capacitive Android 2.3 capacitive tablets
Post Reply
willcookson
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 3
Joined: Sun Nov 13, 2011 3:10 pm

How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by willcookson »

I am thinking about buying the Arnova 7 G2 so that I can blog on a trip to Africa (cheap and has 3g on it) and wondered how you get pictures from a camera (with SD card) onto the Arnova 7 G2 when it only has a micro SD slot? I'm sure that you guys have done it without going via another computer and I would be grateful if you could tell me how!

Many thanks

Will
deadparrot
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 19
Joined: Fri Dec 24, 2010 2:16 pm

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by deadparrot »

Are you talking about the Arnova 7 G2 or the 7c G2?

The 7c G2 has 3G, but I would not buy it as a tablet because of the slower CPU, supports not that many media formats.

Ask anyone that really owns one.
willcookson
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 3
Joined: Sun Nov 13, 2011 3:10 pm

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by willcookson »

Thanks both of you.

That was a really useful insight about the adaptor card.

It is the Arnova 7c G2 that I was talking about. I am just looking for a cheap way to blog when I'm in Africa. Most tablets don't have 3g or cost loads and this seemed a cheap solution (the alternative for me is likely to be a netbook and just shove in a 3g dongle)

The dell streak with 3g is £300 in the UK. The Arnova 7c G2 is £130 with 3g.

When you say it doesn't support many media formats I only really need .jpg pics and I'm not that bothered about loads of music or videos on it. In terms of CPU are we in "runs like a dog" area or its just not as fast as others??

Cheers
viking
Moderator
Moderator
Posts: 1795
Joined: Fri Jan 09, 2009 2:02 am
Location: Honolulu

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by viking »

Does it have usb host where you can just plug the camera in as a disk extension, possibly with an adaptor? I believe I tested that OK on my an10g2. The arnova specs use terms that confuse me - they seem to call it a slave host or something. But both the 7 and 10 specs look the same in this regard.
a101g9 a70g8 an10g2 sg42 sg5 voy115
willcookson
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 3
Joined: Sun Nov 13, 2011 3:10 pm

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by willcookson »

viking,

no idea! I'll have to have a look. I think it only has a micro usb port and so I suppose I could get micro-micro cable for my camera.

Cheers
viking
Moderator
Moderator
Posts: 1795
Joined: Fri Jan 09, 2009 2:02 am
Location: Honolulu

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by viking »

They seem to list 2 usb ports, but with strange terminology. Maybe you can get a good side view picture.
a101g9 a70g8 an10g2 sg42 sg5 voy115
viking
Moderator
Moderator
Posts: 1795
Joined: Fri Jan 09, 2009 2:02 am
Location: Honolulu

Re: How do I load pictures on the Arnova 7 G2?

Post by viking »

I tested it again... my an10g2 will host a camera fine and I can look up the pix with files app. Not with the little "computer usb" but with what the specs call a slave usb. Surely it is really a host usb. The 7 model looks spec'ed identically, but I have my doubts.

The messages from dismounting usb drive alway mislead me. I warns me about things, then scolds me when I try to follow it. It seems to be in chinglesh (rather than franglish) and in particular Hong Kong cantonese english I speculate. They use a wrong word or two that throws the meaning completely in the air.
a101g9 a70g8 an10g2 sg42 sg5 voy115
Post Reply

Return to “Arnova 10 G2, Arnova 9 G2, Arnova 8 G2, Arnova 7 G2”