Page 1 of 1

online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 6:00 pm
by mr-mac
At end of online registration my 101 said could not install basic codec pack or some such error. In the end i hit cacel.. now says already registered but gives no option to get the codec pack it tried to install.

Just wondered if it was important and if I can sort

Thanks

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 6:57 pm
by bob24usa
Same thing happened to me just now. How do you get the pkg.??

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 8:13 pm
by sdho
I couldn't download the package from the 101 device so I went straight to the Archos web site and downloaded both .AOS and .EXE file

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 8:21 pm
by Harfainx
Archos.com
Support and Account
My Customer Account
Login
Manage Products
- Click the device you need the codec for (the picture of the device)
- Click "More" button
Generate Plugin (near the top-middle for the free one)

If you want the paid codec, on the same screen, just scroll down to "More" button
Type in your product key
Purchase the codec, and download (or just download if you've already purchased)

Now you have all your codecs ;)

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 8:29 pm
by mr-mac
Nice one just downloaded aos straight to 101 :D

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sun Dec 26, 2010 9:04 pm
by Harfainx
Just make sure you run the .aos file (it should automatically run it if you put it on the root of your drive). If you're mounted to your computer, it will automatically run it after you un-mount.
If you download it anywhere else, just use the "Files" app and navigate to the .aos file and execute it from there.

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sat Jan 01, 2011 3:56 pm
by Potato
I also encountered the same "error" problems while conducting the online registration. I have followed Harfainx's instruction to download the .aos file and the .exe[windows] file to my PC. Putting the .aos file [only 1.75KB] at root of Archos did bring up some message of firmware update after unplugged the USB, however, it did not go through a reboot process. Checked the Plugin section it shows "Cinema, Registered", which is the same information before updating.

I do think that the installation is not sucessful therefore I tried several times but got the same result. How could we know the free codec is properly installed. I could not find any new icon regarding "Podcast" in the device.

BTW, what is the purspose of having the .exe file [windows]? It popped up as an installer but it said that Acrhos device could not be found even with the USB connected.

Hope to receiving your kindest advice, many thanks.


:( :(

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 1:18 am
by Potato
Any one have a clue to handle this issue and not sure if other users also experienced it. Thanks.

p.s. - I've sent the case to Archos tech. support and waiting for their feedback.

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 3:48 am
by hurrpancakes
What is the purpose of the free codec? What does it unlock?

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 4:44 am
by fray4djacent
hurrpancakes wrote:What is the purpose of the free codec? What does it unlock?

AC3 audio, VOB, MPEG2 and a few other things. I had to get it since the 300+ DVD rips I have all use AC3 audio.

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 6:50 am
by Potato
AC3, VOB...etc are not free plug-in. The free plug-in as stated in the webpage should be Podcast.

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 10:35 am
by astrodomine
free plugin as stated above should be podcast...whatever that means.

I dont have the cinema plugin but can run movie avi rips with AC3 audio..

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 3:08 pm
by aw1nk1
Are you on 2.2.1 or 2.1?

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Mon Jan 03, 2011 4:16 pm
by TaleOfAle
I don't have the paid codec pack but I have yet to come across a video that does not play. That said I have only watched about 4 movies on it so I am not sure if they were AC3 or not.

Re: online registration ... could not install codec pack

Posted: Sat Jan 08, 2011 11:11 am
by astrodomine
aw1nk1 wrote:Are you on 2.2.1 or 2.1?
2.2.1