Archos PMA400

First Archos with a touch-screen and WiFi (2005)
Post Reply
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

Greetings from India!
Dear All,

Its been ages I lost my Archos PMA400 close to 2 and half yr, some how found it in the bag I keep all the wires in. Anyways before I lost my PMA, it had a trouble, sometimes it displayed the screen, sometimes goes blank. This happened after I left PMA on "Standby" for almost 10-15days. Battery was swollen, when I connect the charger, it shows it is charging. however display goes blank and comes back up.
So, after I found PMA after 2 and half yr, I tried switching it ON, it shows the green light and screen is blank, charged it for 2hrs and tried switching it "ON" it doesn't work, no noise or anything. I unscrewed the entire gadget (saw the repair manual to replace screen and I also fix my own computer hardware, laptop hardware, my DVD player, my television, etc.), removed 30GB HDD, and took back up of all data, formatted it and replaced with booting files, fixed everything the way it was, turned it ON, :-( nothing on screen.

I unscrewed it to find any stains of battery leak on the board, nothing found and no smell of any burns or anything.

I think, as the battery is swollen, it has gone bad? Or is it screen? Can anyone suggest or advise me any fix?

Thanks for your time and Thanks in advance for your help!
Best Regards
-Fareed
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

No one to suggest me?
nz
Archos Staff
Archos Staff
Posts: 712
Joined: Thu Jul 26, 2007 6:17 pm
Location: Archos SA, France
Contact:

Re: Archos PMA400

Post by nz »

mohd_fareedullah wrote:Greetings from India!
Dear All,

Its been ages I lost my Archos PMA400 close to 2 and half yr, some how found it in the bag I keep all the wires in. Anyways before I lost my PMA, it had a trouble, sometimes it displayed the screen, sometimes goes blank. This happened after I left PMA on "Standby" for almost 10-15days. Battery was swollen, when I connect the charger, it shows it is charging. however display goes blank and comes back up.
So, after I found PMA after 2 and half yr, I tried switching it ON, it shows the green light and screen is blank, charged it for 2hrs and tried switching it "ON" it doesn't work, no noise or anything. I unscrewed the entire gadget (saw the repair manual to replace screen and I also fix my own computer hardware, laptop hardware, my DVD player, my television, etc.), removed 30GB HDD, and took back up of all data, formatted it and replaced with booting files, fixed everything the way it was, turned it ON, :-( nothing on screen.

I unscrewed it to find any stains of battery leak on the board, nothing found and no smell of any burns or anything.

I think, as the battery is swollen, it has gone bad? Or is it screen? Can anyone suggest or advise me any fix?

Thanks for your time and Thanks in advance for your help!
Best Regards
-Fareed


if the battery is "swollen", it has gone bad. You might find a replacement battery somewhere with some luck...
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

Thanks for your reply NZ, I've already ordered the battery. It should reach me by 24th Dec'11, Will post then....
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

Dear NZ,

I replaced the battery, NO luck :( . I opened it all to check if I missed to attach/plug anything inside. Everything is plugged in fine. I can see the 'ON' lid up when I power it 'ON', no display, and I also notice that I use to hear HDD reading sound or a 'click' sound, I do not hear it. Could you please suggest me anything on this, Thanks for all your help and support.

Best regards
-Fareed
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

nz wrote:
mohd_fareedullah wrote:Greetings from India!
Dear All,

Its been ages I lost my Archos PMA400 close to 2 and half yr, some how found it in the bag I keep all the wires in. Anyways before I lost my PMA, it had a trouble, sometimes it displayed the screen, sometimes goes blank. This happened after I left PMA on "Standby" for almost 10-15days. Battery was swollen, when I connect the charger, it shows it is charging. however display goes blank and comes back up.
So, after I found PMA after 2 and half yr, I tried switching it ON, it shows the green light and screen is blank, charged it for 2hrs and tried switching it "ON" it doesn't work, no noise or anything. I unscrewed the entire gadget (saw the repair manual to replace screen and I also fix my own computer hardware, laptop hardware, my DVD player, my television, etc.), removed 30GB HDD, and took back up of all data, formatted it and replaced with booting files, fixed everything the way it was, turned it ON, :-( nothing on screen.

I unscrewed it to find any stains of battery leak on the board, nothing found and no smell of any burns or anything.

I think, as the battery is swollen, it has gone bad? Or is it screen? Can anyone suggest or advise me any fix?

Thanks for your time and Thanks in advance for your help!
Best Regards
-Fareed


if the battery is "swollen", it has gone bad. You might find a replacement battery somewhere with some luck...


Dear NZ,

I replaced the battery, NO luck . I opened it all to check if I missed to attach/plug anything inside. Everything is plugged in fine. I can see the 'ON' lid up when I power it 'ON', no display, and I also notice that I use to hear HDD reading sound or a 'click' sound, I do not hear it. Could you please suggest me anything on this, Thanks for all your help and support.

Best regards
-Fareed
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

Hello From India Again!!

Dear All,

Could anyone please help me find an Archos PMA400, I would like to repair/replace parts of my PMA400 and bring it to life. Could anyone help me find a deal.

Thanks & Regards
-Fareed
alankayser
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 716
Joined: Thu Dec 01, 2005 7:13 pm

Re: Archos PMA400

Post by alankayser »

I have a working PMA. How much would you pay for it?
mohd_fareedullah
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Mon Dec 05, 2011 8:29 am

Re: Archos PMA400

Post by mohd_fareedullah »

alankayser wrote:I have a working PMA. How much would you pay for it?



Is it still available?
Post Reply

Return to “PMA400”