Yet Another Root'd update.img available V0.28 for A7HT V1

7", $179 for 2GB, $186 for 8GB in the USA, 149Ôé¼ in Europe
pumba
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 15
Joined: Tue Nov 09, 2010 3:10 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by pumba »

hello all my first talk here. First i want to say big THANKS to himself for huge work on A7HT with his FW the tablet is faster touchscreen is better!
i have couple of question, what are u use for watching youtube videos?
is it possible now when archos 70 is out to port android 2.1 on A7HT?
and what browser is the best for u?
afalinux
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 7
Joined: Tue Oct 26, 2010 8:06 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by afalinux »

Himself wrote:NEW VERSION!


Version 0.27

Codename: SamJr YAR!

What's New:
  • Made /system/fonts read write
  • Fixed init.sh in boot.img, should help with flashing from one firmware to another.
  • Minimalist Market.apk, just market this time.
Version History:
  • 0.27 fixed bug in init.sh, replaced if with case, make fonts read write, added /.android/lib to the lib path, /.android/sbin is already there, you can override a binary or library by putting one with the same name in the path in front of it.
Download it here.


Version 0.26

If you wish to donate a few bucks , click here.
Dears , can't open "multiupload.com", only can open "mediafire.com"
can you upload v0.27 into "mediafire.com"
Best regards and Thanks in advance.
afalinux
afalinux
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 7
Joined: Tue Oct 26, 2010 8:06 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by afalinux »

get it, and update it.
It seems OK right now.
Testing is on going.........
Thanks all.
pettipiere
Archos Expert
Archos Expert
Posts: 195
Joined: Thu Sep 02, 2010 6:12 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by pettipiere »

Alternatively you could have gone to www.a7ht.co.cc
All of himself's firmwares are there

Cheers

Chris
www.a7ht.co.cc for firmware
whispers
Archos User
Archos User
Posts: 137
Joined: Thu Aug 26, 2010 6:12 am

Re: Help me please with FW from himself

Post by whispers »

Archos 7HT Windows 7


Can Someone help me root my archos 7HT.

i want to use himselfs Firmware but my question is do i have to root my device to do so?

This waking up every 3 to 5 minutes is driving me crazy.

i use battery booster and set timeout to 6 seconds for now.

i am using windows 7

i read the how to on himself page at http://wiki.archosfans.com/index.php?ti ... _SamJr_YAR!

but that page only applies to xp if i power my device off in windows 7 it fails to update any driver
i do not have the firmware driver folders he shows on his page.

where do i get those drivers from i cant find them anywhere.

i dont seem to need them when my device is powered on though.

do i have to power off my device or can i just take his firmware and place it on a sd card and update my 7HT.

First time user here so please if you can help me i would appreciate it.



Thank You
Dont fear the Reaper
keloo77
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 7
Joined: Mon Nov 08, 2010 8:25 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by keloo77 »

Hi everybody

I tried to put SamJr YAR V.027 on my tabet A7HT 8GB (the bigest problem - is my wife tablet :!: ).
I copied all files in root of device, restart, tap install, reboot, start installation, install, reboot. I did everything by the book.
And here is the problem. I have only a background image and nothing else. I restarted the tablet but nothing changed. I tried to put an SD, to restart, but nothing work. The big problem - my USB does not work.


Please tell me how can I solve this issue, how can I reinstall a good version. 10x in advance.
ab77nl
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 26
Joined: Sun Oct 31, 2010 8:32 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by ab77nl »

keloo77 wrote:Hi everybody

Please tell me how can I solve this issue, how can I reinstall a good version. 10x in advance.
You can follow the 10 steps (or maybe less if you dont want calender maps and contacts to work) posted in this thread on page 22
pettipiere
Archos Expert
Archos Expert
Posts: 195
Joined: Thu Sep 02, 2010 6:12 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by pettipiere »

Ok you should have done it this way...
http://wiki.archosfans.com/index.php?ti ... structions

Without USB you could be in problems.

Chris
www.a7ht.co.cc for firmware
keloo77
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 7
Joined: Mon Nov 08, 2010 8:25 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by keloo77 »

Thanks for tips.

@ Cris - Without USB I am in trouble.
@ ab77nl - I try to do what told me.
I keep you all posted....
Is there any way to install from SD card?

Paul

LE: I let it open and battery drains out - maybe something reset (a tip received by Him). I tried after that to startup - same picture with wheels - nothing happens.
I tried to shutdown, press reset 15+s nothing happens.
I don't have possibility to use USB so I have a photoframe with "Archos" and Himsealsf wheels :D . If you know a possibility to do something please HELP me. Thanks
gelibin
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 3
Joined: Fri Nov 12, 2010 3:04 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by gelibin »

Keloo77,

Please take a look at "http://forum.archosfans.com/viewtopic.p ... 00#p272300"

I had the same problem as you did - take a look there ... maybe this can help you with your issue.

good luck.
alanshum
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 17
Joined: Mon Jul 05, 2010 12:21 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by alanshum »

silver84 wrote:
alanshum wrote:
ea279 wrote:Why when I try to download apps from the market the progress is ever on "Starting Download" and it doesn't start?
install market for v0.26
refer here:
http://forum.archosfans.com/viewtopic.p ... 89#p260289
Yes, "Market from 0.26 Himself rom" but the problem is not so simple (I experimented it :( ) :

= WIFI, with A 7HT, continue to have many problems ( specially if SSID ARE hidden, I have a "warped/manual" script solution) :(

= Usually when Market try to download/install apk it cant, I am obliged to switch off/on wifi and all go right...
(I had sometimes this problem with my HTC Hero phone using Android 1.6... no more with is last firmware)

[Sorry my English is very bad]
Sorry that I can't understand your problem (I can't understand what you mean)...

But anyway, as from the experience to get in touch a few unsolvable issues before, it is always best to start over from restoring the official firmware before doing any further modifications if you found any problems.
silver84
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 28
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:36 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by silver84 »

alanshum wrote: ....
Sorry that I can't understand your problem (I can't understand what you mean)...

But anyway, as from the experience to get in touch a few unsolvable issues before, it is always best to start over from restoring the official firmware before doing any further modifications if you found any problems.

Humm...

= Hide SSID (no broadcast) always dont work, when many SSID, with the Archos last official firmware (september) !
= The worst : WMV no more work... always with this official firmware !
= There is no Market apk with Archos firmware !

So, here, we speak about 0.27 Himself rom, build using the Archos last firmware...
me1ne
Archos User
Archos User
Posts: 132
Joined: Mon May 17, 2010 7:25 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by me1ne »

TYVM for this great image. After effing up the install by trying it via internal memory and fixing it via USB again I am happy with the tablet. So the screen calibration problems were a software thing and now everything works as expected. Having root is a great bonus :D

HAND!
hipertextil
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 2
Joined: Thu Oct 28, 2010 2:32 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by hipertextil »

Good morning everyone,
Do you know if you lose your warranty to upgrade the firmware?
If you missed the warranty, would it be worth changing it.?

Thanks to all
whispers
Archos User
Archos User
Posts: 137
Joined: Thu Aug 26, 2010 6:12 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by whispers »

Hi

Everything is fine now from here

Yes that is why i used 026 instead of 027
i agree with you on the 015 market.


http://forum.archosfans.com/viewtopic.p ... 40#p274240
Last edited by whispers on Mon Nov 15, 2010 5:02 pm, edited 1 time in total.
Dont fear the Reaper
ab77nl
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 26
Joined: Sun Oct 31, 2010 8:32 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by ab77nl »

whispers wrote:Hi

4. Set-Up WiFi, Very important this step is done BEFORE step 5
5. Install Market.apk from within HIMSELFs 0.15 FW (this one has all the google apps in it)

So what this is telling me is even if i installed 027 rom i should use marketplace for 0.15 FW?

Thank You
The rom v027 has no google apps default.
This is wat worked best for me market from v0.15.I have tried market v027 (almost no google apps) v026 (most google apps but not calendar) the market from 0.15 is the most complete and gets all google options working.
whispers
Archos User
Archos User
Posts: 137
Joined: Thu Aug 26, 2010 6:12 am

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by whispers »

Yes i also got it working as well from here

hi

Yes that is why i used 026 instead of 027
i agree with you on the 015 market.


http://forum.archosfans.com/viewtopic.p ... 40#p274240
Dont fear the Reaper
gsteruk
Archos User
Archos User
Posts: 126
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:21 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by gsteruk »

hey all!

newbie here when it comes to custom firmware, just a few questions if you'd all be so good

first off - how do i install this latest firmware?
is the mount.apk included as part of it?
if not - then how do i install the needed additional module?

Thanks a lot all :-)

GsterUK
gsteruk
Archos User
Archos User
Posts: 126
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:21 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by gsteruk »

oh and 1 more - do i need to install the official update before applying this?

cheers
silver84
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 28
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:36 pm

Re: Yet Another Root'd update.img available V0.27

Post by silver84 »

No
Post Reply

Return to “Archos 7 Home Tablet”