Dual Boot or Triple Boot?

Special Developer Edition Firmwares and Hacking on Archos 5 IT, 5/7 IMT, 605/705, with Android, ├àngstr├Âm and other Linux
Post Reply
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

Hi,

Always willing to do some alpha or beta testing I followed the steps here: http://dev.openaos.org/wiki/SettingUpMultiRootGen7.

Because of the content of the downloaded menu.lst file:

Android|ANDROID|ANDROID|ANDROID
openAOS Froyo alpha|/dev/sda1|/rootfsfroyo.img|/init
Angstrom|/dev/sda1|/rootfs.img|/sbin/init

I expected to see three entries in the Boot menu, but see only the first two, Angstrom is not among them.

Is this to be expected behaviour or did I make a mistake somewhere?

=> Ok, fixed, had to put an LF at the end of the Angstrom entry. LF = a UNIX type line feed a.k.a carriage return

Gr.
John

PS Both Archos Android and Froyo boot fine.
Last edited by jedeje on Fri Sep 10, 2010 8:07 am, edited 2 times in total.
roydebatzen
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 23
Joined: Mon Apr 26, 2010 5:50 am

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by roydebatzen »

Hi!

I had installed it today.

I think they changed it a bit now,
so if you do it right Angstrom should be there ,too.

So have fun
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

Thx for the reply.

Will make another attempt tomorrow :-).

Gr.
John
dm8tbr
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 524
Joined: Thu Nov 23, 2006 3:44 pm
Location: openaos.org
Contact:

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by dm8tbr »

Make sure not to change the file in any way under windows. Or if you edit it use an editor capable of proper unix line endings. Most menu problems are caused by this.
openAOS
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

dm8tbr wrote:Make sure not to change the file in any way under windows. Or if you edit it use an editor capable of proper unix line endings. Most menu problems are caused by this.
I always use Notepad++ as editor on Windows, that usually seems to do ok with UNIX type line terminators.

But to be on the safe side I┬┤ll redo things on one of my Linux boxes.

Gr.
John
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

Ok, fixed, had to put an LF at the end of the Angstrom entry.

Gr.
John
zandoli
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 847
Joined: Wed Oct 21, 2009 1:01 am
Location: Saint Lucia, Caribbean GMT -4

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by zandoli »

jedeje wrote:Ok, fixed, had to put an LF at the end of the Angstrom entry.

Gr.
John
Would you be kind enough to edit your first post to show what change you made to the Angstrom entry? Thank you very much.
8+32GB A101S-V5(T1) OMAP4460 ES1.1
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

zandoli wrote:Would you be kind enough to edit your first post to show what change you made to the Angstrom entry? Thank you very much.
Done!
zandoli
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 847
Joined: Wed Oct 21, 2009 1:01 am
Location: Saint Lucia, Caribbean GMT -4

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by zandoli »

Thank you. I was not really sure what you meant by LF.
Is it this | ?
8+32GB A101S-V5(T1) OMAP4460 ES1.1
jedeje
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 9
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:48 pm

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by jedeje »

zandoli wrote:Thank you. I was not really sure what you meant by LF.
Is it this | ?
Ah :-), see first post, hope that makes it more clear, if not let me know.

Gr.
John
grond
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 627
Joined: Thu Nov 23, 2006 10:37 pm
Location: Berlin
Contact:

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by grond »

zandoli wrote:Thank you. I was not really sure what you meant by LF.
Is it this | ?
LF = linefeed = add an empty line after the last line with text
openAOS
zandoli
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 847
Joined: Wed Oct 21, 2009 1:01 am
Location: Saint Lucia, Caribbean GMT -4

Re: Dual Boot or Triple Boot?

Post by zandoli »

Thanks guys.
I want everything to be very clear when I decide to take this plunge.
I have already rooted my A5A and should be taking the triple boot route soon. ;)
8+32GB A101S-V5(T1) OMAP4460 ES1.1
Post Reply

Return to “Open Development”