Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Special Developer Edition Firmwares and Hacking on Archos 5 IT, 5/7 IMT, 605/705, with Android, ├àngstr├Âm and other Linux
dm8tbr
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 524
Joined: Thu Nov 23, 2006 3:44 pm
Location: openaos.org
Contact:

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by dm8tbr »

Spz0 wrote: Im still pretty new to linux, and still trying to learn about making my own custom recipes. If I knew how, I'd make my own recipe with e17 stock,,, not to mention a few other builds with different window managers stock. ;)
Then just ask me and I'll help you. Or should I use the big ol' clue-by-four to remind you on IRC that I'm there. :D
openAOS
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by Spz0 »

lol :)
just got back from vacation, this is the first time i booted my puter since ive been back. i'll hop back on irc tonight or tomorrow, depending on bow late i work today

cheers m8
www.openAOS.org
mautz001
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 48
Joined: Fri Sep 18, 2009 2:01 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by mautz001 »

Hay is there any Updated Build of Enlightenment for A5 6th Gen?

Thanks
mautz001
rsksmiles
Archos User
Archos User
Posts: 60
Joined: Tue Jan 05, 2010 1:30 pm

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by rsksmiles »

mautz001 wrote:Hay is there any Updated Build of Enlightenment for A5 6th Gen?
If I am not mistaken I believe hay is for horses?

Well done spz0, I have just installed and run the enlightenment files you initially produced. Well impressed. Well done.
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by Spz0 »

Thanks m8. :)
Im working on refining an Illume version of e17 for the A5. Look for it here in the next week or so. ;)
www.openAOS.org
komser
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Tue May 18, 2010 10:26 am

Re: Download Angstrom w/E17 Spz0's build (A5IMT)

Post by komser »

Spz0 wrote:Thanks m8. :)
Im working on refining an Illume version of e17 for the A5. Look for it here in the next week or so. ;)

i guess the new release is out

http://www.openaos.org/archives/317
komser
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Tue May 18, 2010 10:26 am

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by komser »

i installed in the past the angstrom using the prepared aos file (including the dual boot) at my archos 5 imt.
http://sites.google.com/site/archos5imt ... t-easy-way
now, i want to update to e17 release from spz0, the screenshots looks great.

only one note existing from spz0 to install, replace the rootfs.img file.
i need to mount the archos at linux using the recovery menu to replace ?
or simple plug the archos at windows at replace the file ?
also, where can i find this file ?

thanks in advance for your support.


komser
rsksmiles
Archos User
Archos User
Posts: 60
Joined: Tue Jan 05, 2010 1:30 pm

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by rsksmiles »

komser wrote:i installed in the past the angstrom using the prepared aos file (including the dual boot) at my archos 5 imt.
http://sites.google.com/site/archos5imt ... t-easy-way
now, i want to update to e17 release from spz0, the screenshots looks great.

only one note existing from spz0 to install, replace the rootfs.img file.
i need to mount the archos at linux using the recovery menu to replace ?
or simple plug the archos at windows at replace the file ?
also, where can i find this file ?

thanks in advance for your support.


komser
I installed just by connecting the A7 to Windows.
The file needs to go into the root directory of the archos.
Download from the http://www.openaos.org website, unzip and copy the "rootfs.img" file over.
Reboot into Angstrom et voila!
komser
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 8
Joined: Tue May 18, 2010 10:26 am

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by komser »

a new file is available 'illume-rev215.img.tar.gz' at the openaos space from spz0.
http://www.openaos.org/~spz0/
anybody know further info about this release ?
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Spz0 »

this is not a proper release. It is a WIP, not meant for download.
file deleted.
Stick to the links I provide in this post pls.
www.openAOS.org
Kirk
Archos User
Archos User
Posts: 144
Joined: Fri Jan 02, 2009 10:50 pm
Location: Vancouver, BC
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Kirk »

This is nice - thanks for your work on it!

I launched Quasar but wasn't able to hear anything - I don't have this problem in the dual-boot provided Angstrom image. All I did to install was the copy the img file over as illume.img and updated menu.lst.
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Spz0 »

by sound -- do you mean through the speaker? or headphones?

It defaults to headphones -- if you want to hear through the speaker, you'll have to set that manually in the archos helper prior to playback. ;)
www.openAOS.org
Kirk
Archos User
Archos User
Posts: 144
Joined: Fri Jan 02, 2009 10:50 pm
Location: Vancouver, BC
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Kirk »

I meant headphones, sorry. So i take it that it works for you then?
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Spz0 »

yes indeed it does.

tell me something -- when you were on the old build (matchbox/gpe), did you have headphone sound? Im thinking it may be that you need to configure your mplayer's codec? o.0
www.openAOS.org
Kirk
Archos User
Archos User
Posts: 144
Joined: Fri Jan 02, 2009 10:50 pm
Location: Vancouver, BC
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Kirk »

Yeah, had no problem with headphones in GPE.
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Spz0 »

Only thing I can suggest is tweak with your volume settings in archoshelper, as well as the gpe-sound setting.
Also look at the volume levels in quasar itself.
Good Luck :)
www.openAOS.org
VPCZ11
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 1
Joined: Sun May 23, 2010 4:17 am

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by VPCZ11 »

Which one open source release is this for, the old archos5 or the android one? Has anyone tried overclocking it?
Archos 5 250GB
map002
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 6598
Joined: Thu Dec 10, 2009 12:10 pm

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by map002 »

IMT = Internet Media Tablet - Non-Android.
IT = Internet Tablet - Android.

This is for the IMT.

Michael
leoinj

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by leoinj »

The image download is pretty slow, any interest in offering a torrent of it?

Update: issues with r2 build.

mplayer does not run and hence quasar isn't working either
Switching between default keyboard and numbers keyboard is difficult. I usually end up typing ']' or 'p' about 5 times before the switch dialogue comes up. This comes to my second issue, you have to switch keyboards to get to the 'Tab' key. I really think Tab should be on the Default keyboard.
Spz0
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 409
Joined: Sat Jan 12, 2008 7:06 am
Contact:

Re: Download Spz0's E17 Illume build (A5IMT) *updated*

Post by Spz0 »

leoinj wrote:The image download is pretty slow, any interest in offering a torrent of it?

Update: issues with r2 build.

mplayer does not run and hence quasar isn't working either
Switching between default keyboard and numbers keyboard is difficult. I usually end up typing ']' or 'p' about 5 times before the switch dialogue comes up. This comes to my second issue, you have to switch keyboards to get to the 'Tab' key. I really think Tab should be on the Default keyboard.
No interest of running a torrent m8. sry.

Its not the fact that Mplayer doesn't work, it works perfectly fine. Its that the frontend used by GPE/matchbox doesnt work in e17. The quasar frontend has been tested extensively and does indeed work. If you're having problems, the only thing I can suggest is re-downloading the original illume build, starting with a fresh home.img (delete home.img and boot the illume image build), and seeing if that helps.

The illume kbd issue in regards to switching to the number pad is mostly an issue with the ts calibration. I have the same problem, and unfortunately, the keyboard is functioning fine, its the calibration thats a little off along with the fact that the key to hit is a tad small.. I've adjusted the layout, so users shouldn't need the number pad (unless you need to use special characters) -- I've coded all major EN keys into the default layout.
Which bring me to your next issue:
If you hit "Fn+Spacebar" that is the equivalent to "TAB". I made sure to map that into the kbd -- thats a pretty important key. ;)
www.openAOS.org
Post Reply

Return to “Open Development”