TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Special Developer Edition Firmwares and Hacking on Archos 5 IT, 5/7 IMT, 605/705, with Android, ├àngstr├Âm and other Linux
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

Yeah its normal to see the penguin if you have the patched firmware installed. if you want to change it to your own custom logo try this http://archos.g3nius.org/index.php?titl ... _boot_logo
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

So I tried this hack and have bricked my ARCHOS. Now when I turn it on it automatically goes to the ARCHOS G6H Recovery (code 101). Can anybody help me fix it. I tried installing a new firmware but i cant install it due to it not having a home screen. Is it possible to install the firmware directly from the computer to the archos or is my archos officialy dead.


Please help me
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

try booting into recovery mode by holding the plus and power sign simultaneously then select repair disk to connect the archos to your computer. once its connected try copying the a copy of your firmware version in to the root of the archos and restarting it. Hope this helps.
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

Ok so I did that and as I was downloading the new firmware my dumb battery died now I cant even go onto the revovery mode screen.
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

try charging it for about 10 min then while its connected to the power supply try again
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

I turn on the archos and it stays on the archos entertainment your way screen and blicks when I hold the volume button but doesnt go to the repair screen.
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

you have to hold the power and volume up button at the same time when you start it up to get in to recovery
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

Yeah I know but it doesn't go to the recovery screen. I hold it long for so long that it just turns back off.
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

try just connecting it to your computer without going to recovery and deleting the old firmware file and putting in a new one
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

How do I get the computer to recognize the archos?
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

even if it doesnt power on it should be recognized when you plug in your usb
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

Doesn't recognize it. Just charges the archos.
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

are you running it through linux or windows.
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

windows but I can run it on linux
zeroman9121
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 29
Joined: Fri Dec 04, 2009 1:57 am

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by zeroman9121 »

is yours an A7 if it is try removing the battery and then reconnecting it after awhile if its an A5 let the battery die out completely again then charge it up then try going back into recovery
A7 PFW 1.6.54
greeneye10
Archos Novice
Archos Novice
Posts: 12
Joined: Wed Dec 09, 2009 9:39 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by greeneye10 »

Thank you I will try that
grond
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 627
Joined: Thu Nov 23, 2006 10:37 pm
Location: Berlin
Contact:

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by grond »

greeneye10 wrote:Yeah I know but it doesn't go to the recovery screen. I hold it long for so long that it just turns back off.
Press Power-on and Vol+ at the same time. When the screen lights, stop pressing the Power-on key but keep pressing the Vol+ key until you get to the recovery menu. Navigate the menu using Vol+ and Vol- for cursors and Power-on for "OK". Select "repair disk". When asked to, connect device to computer, put a fresh copy of the most recent firmware (1.7.11) onto the device, select done, wait for the firmware update to finish.

If it doesn't work, you can send me your device as a hardware donation... :)
openAOS
CheBuzz
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 274
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:14 pm

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by CheBuzz »

greeneye10 wrote:Ok so I did that and as I was downloading the new firmware my dumb battery died now I cant even go onto the revovery mode screen.
This might be the key here. Did your dumb battery die when it was doing the firmware upgrade? or just when you were copying the firmware file to the device?

If it died while you were doing the firmware upgrade, there is a good chance that your device may be bricked, forever.
grond
Archos Guru
Archos Guru
Posts: 627
Joined: Thu Nov 23, 2006 10:37 pm
Location: Berlin
Contact:

Re: TUT: GUY FAWKES HACK WITH NO DVR STATION -HOW TO!

Post by grond »

CheBuzz wrote:If it died while you were doing the firmware upgrade, there is a good chance that your device may be bricked, forever.
Well, the firmware update will only start when the device is connected to DC power (either USB or AC adapter).
openAOS
Post Reply

Return to “Open Development”