Forum.ArchosFans.com
Archos 80 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 8GB: Buy now (free shipping)
Archos 80 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 250GB: Buy now (free shipping)
Archos 101 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 8GB: Buy now (free shipping)
Archos 101 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 250GB: Buy now (free shipping)
 * Register    * Login 

It is currently Sat Nov 01, 2014 2:44 am

All times are UTC + 1 hour



Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: GPS problem
PostPosted: Mon Oct 31, 2011 7:15 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Oct 31, 2011 6:31 pm
Posts: 1
Hello
I have a question for the GPS. My Arnova 7c g2 does not see the GPS satellites, even though the application test shows that the GPS is turned on. Compass works. What can I do and do not carry the unit in service?


Top
   
 
 Post subject: Re: GPS problem
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 9:03 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Nov 02, 2011 8:40 pm
Posts: 1
That is correct. GPS won't work on arnova 7c g2. This is because radio (3g, 2g and wifi) interfere with gps hardware. This is what I did to make GPS work. First install GPS test application. (Try to ask someone with working market or Google it. Start the application, settings, clear AGPS. then activate Airplane mode ON, by long press power button (hardware button). Then go outside, somewhere where is only sky above you. Maybe to sit in your car.
Let the arnova find satellites, at list 7 of them. May be a half of hour. When your arnova find satellite lock, this is it. Every next time finding lock last about 20 seconds or less. Remember GPS won't work when Airplane mode is OFF. (it may work but for short period of time, few minutes). I think new firmware will resolve this problem.
Let me know does this work for You.
Regards


Top
   
 
 Post subject: Re: GPS problem
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:21 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Dec 07, 2011 8:12 pm
Posts: 1
Any rom upgrade with google market included ?


Top
   
 
 Post subject: Re: GPS problem
PostPosted: Thu Dec 08, 2011 8:57 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Mar 02, 2011 11:27 am
Posts: 29
The GPS on this Arnova is an assisted GPS, it means that the DATA (3G or WIFI) is required to get an accurate position using the GPS in google maps, and moreover the data is required to use an application like google maps.

It is the same thing than for a smartphone, gps is more accurate when the data is active.


Top
   
 
 Post subject: Re: GPS problem
PostPosted: Fri Dec 16, 2011 10:10 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 16, 2011 9:57 am
Posts: 20
so is there real gps hardware in G2 series or not ? even the mentioned a-gps should have such, but there isn't any in specs.
google maps with cellular network data may work even without gps (inaccurate position)


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosted by Forumatic™