Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Mon Sep 16, 2019 5:02 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Dec 07, 2010 10:08 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Dec 07, 2010 10:01 am
Posts: 5
Hi, i've just bought a Archos vision 43, and also a micro SDHC card with 16 Gb
I've tested all functions, but i got some pb !
My firmware is 1.15

First : when i switch on my archos, with the SDHC card in it, this card is not recognize, so i have to eject the card then re-insert it so that it can work ....
Is there a way to get the card recognize without having to eject it at each time !???
Second : i've tested the microphone, and i found that it is a little bit low ! Is there a way to increase the volume of the microphone...

Many thanks for your help
best regards


Top
   
PostPosted: Wed Dec 29, 2010 12:04 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 03, 2010 11:58 pm
Posts: 3
Hi thegorre...

Here is a scenario for you, your micro sd card has music on it and you want to listen to it. So, you turn on archos 43 vision, with micro sd inserted, and select the menu option 'Music'.

I think I read somewhere that the micro sd card wont actually register in the 'Music' selection of the menu. Try accessing the music through the 'Files' and see how you go...

Good luck ;)


Top
   
PostPosted: Tue Jan 04, 2011 8:37 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Dec 07, 2010 10:01 am
Posts: 5
Thanks for the reply : but it is not my question !
In fact, i explain :
i always let the sdcard inserted into the archos,
but when i switch on the Archos, as i go into the File navigation the archos only detect its local memory
and not my before inserted sdcard.
So to be recognize i have to eject the sdcard and re-insert it : and archos recognize !
It is not normal !
Archos must detect it without having to eject /insert when it is switch on

Any idea ?
am i clear on this explaination


Top
   
PostPosted: Wed Jan 05, 2011 7:50 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 02, 2011 7:15 pm
Posts: 19
Maybe the microsd card needs to be reformatted. Make sure you back up your data.

I am using a Sandisk MicrosD 16gb. Haven't had any problems with it yet.


Top
   
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 3:21 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Dec 07, 2010 10:01 am
Posts: 5
mnguyen18 wrote:
Maybe the microsd card needs to be reformatted. Make sure you back up your data.

I am using a Sandisk MicrosD 16gb. Haven't had any problems with it yet.



Thans for your help :
i've got a transcend 16Gb Class 6 microSD
Ive just done a backup then i am formating full !!!
waiting


Top
   
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 3:37 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Dec 07, 2010 10:01 am
Posts: 5
Verdict :
After a full format with windows
I inserted the microsd into the archos off
Then i switch it on then the same pb : sd not present !
So i eject / insert and it is recognize !!

my pb is not solved !!!!!

any idea please ?


Top
   
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 5:57 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Dec 07, 2010 10:01 am
Posts: 5
I was so fade of this microSD card from Transcend, so i ve just bought a Sandisk MicroSD 16gb and no pb !

My pb was due to this shit of microSD Transcend !!!

Everything is OK


Top
   
PostPosted: Tue Feb 15, 2011 8:17 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 31, 2010 9:50 pm
Posts: 10
also, this is something i read in another thread:

"I just recently exchanged my Archos 43 vision. It came preloaded with the most recent firmware (1.18) and the touchscreen is much improved. No trying to press buttons multiple times! I think that after many people complained about the earlier models, Archos started making improvements. The video chip seems to have been upgraded, because I noticed that my videos had less pixelation than on my previous 43 vision. However, the screen does not display colors as brightly as it used to. Also, keylock does not work when playing videos. Finally, at volume level 01, you can hear sound, whereas previously, you heard nothing.

Anyone who has the opportunity to exchange their player should do so asap. The ones with a later serial number 104XXXXXX are much improved."


Top
   
PostPosted: Fri Dec 02, 2011 7:32 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 14, 2011 10:00 pm
Posts: 4
Sorry to take back to life such an old thread, but I would like to upgrade the firmware of my Archos Vision 43. I'm experiencing the same problems that the author of this thread and I would like to try a firmware change... but in the official Archos site they don't seem to provide firmware for this device...

Any help will be more than appreciated. Thanks in advance :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited