Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Sat Jul 20, 2019 11:30 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 11:24 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Feb 02, 2012 9:35 pm
Posts: 84
I can pair with my phone via bluetooth but there's no cell phone options anywhere.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 8:39 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Feb 02, 2012 9:35 pm
Posts: 84
OK, I got a reply from Archos support:


Dear Customer,

We inform you that the device do not support the bluetooth tethering.

Kind Regards,
Archos Technical Support


Top
   
PostPosted: Fri Feb 24, 2012 7:32 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Feb 24, 2012 7:06 pm
Posts: 2
I've just bought my Archos 70b and thus far am relatively happy with it, but I would have liked to have had internet access other than via wifi as FAQs imply you can by internet tethering on a 3G phone. I have an iPhone 4S which I now know doesn't work - no mention of this in FAQs (although Blackberry is). I have managed to pair my phone but no connection.
I had the same reply about tethering from Archos support.
So is there any way of accessing the internet when you are away from wifi? FAQs says there is no dongle that works. I had considered buying a cheap PAYG 3G Android phone - but would this work?


Top
   
PostPosted: Fri Feb 24, 2012 8:44 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Feb 02, 2012 9:35 pm
Posts: 84
I believe that the expected usage is to setup your 3G phone as a wi-fi hotspot and then connect to it from the Archos as you would any other wi-fi hotspot.

The problem with that idea (as discussed at length elsewhere on these forums) is that the Archos will only connect via wi-fi in infrastructure mode. Many 3G phones (like mine) are only capable of creating ad-hoc hotspots which is not supported.

The good news is that you have an iPhone 4 which means it is capable of creating a compatible hotspot. Your mobile operator (Vodafone, etc) will probably charge you extra for using this facility though.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 25, 2012 10:30 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Feb 24, 2012 7:06 pm
Posts: 2
colin
Many thanks - I have now connected via my iPhone - brilliant!
More importantly though, why couldn't Tech Support offered me the same answer!!
:D


Top
   
PostPosted: Thu Mar 15, 2012 10:52 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Mar 15, 2012 10:44 pm
Posts: 6
What about tethering with a USB cable to a phone? will this work.... has anyone had success with this?
In my setup menus there is a entry for USB tether... (I have a micro - micro cable in shipment in post so will try in next days).. or what about tethering to PC to get network connection (bit odd I know... - but it might at least prove it works)... bummer that ad-hoc hotspots do not work (I did try, with my 70bit - no rooted.... is there no app that will make this work??)

many thanks.

Stephen


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited