Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Tue Nov 19, 2019 12:17 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 5:50 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Oct 16, 2011 5:36 pm
Posts: 3
I Just bought the Arnova 7 G2 this morning, i let the battery charge fully beforee i turned on the device. The first screen i see is the calibration screen.

After 5-6 seconds of auto calibration and been told to not touch the screen a pop up states the calibration is successful and to press 'ok' how it does not recognize my touch at all, almost as if the screen is 'locked' (which it isnt, the top switch is not on hold)

After a few seconds the device auto calibrates again and once again i am told calibration was a success and i am prompted to press ok. I have tried soft taps, hard taps, taps with a DS stylus, master reset button, trying with on charge and off charge but nothing.

please help! the device is 10 hours old and i already want to smash it :(


Top
   
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 8:20 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 14, 2011 1:43 pm
Posts: 7
Did you tried to reset it?

_________________
Arnova 10 G2


Top
   
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 9:30 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Oct 16, 2011 5:36 pm
Posts: 3
Yeah, the little button at the back? Many times. I've only just managed to get into the main menu but the calibration is still way off, is there a way to manually calibrate the screen. Otherwise I'm thinking the screen may be damaged and may take it back to the store and replace


Top
   
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 11:36 pm 
Offline
Moderator
Moderator

Joined: Fri Jan 09, 2009 2:02 am
Posts: 1795
Location: Honolulu
There is a tiny pinhole for a hardware reset - see the enclosed manual for location so I don't have to broadcast it here. But I had a similar screen problem with an archos vision (rebadged from someone like arnova rather than a true archos, I think) and I had to exchange it.

EDIT: oops, that pinhole is on the 10 inch G2; not sure if 7g2 has one.

_________________
a101g9 a70g8 an10g2 sg42 sg5 voy115


Top
   
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 12:33 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Oct 17, 2011 12:26 pm
Posts: 8
Location: Drachten (Netherlands)
I have had the same problem with a Archos 7c home tablet, I got a new one, then it happens again!
Then I got my money back.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 7:11 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Oct 16, 2011 5:36 pm
Posts: 3
Think I'm gonna have to do the same fella, looked all over the net, no solutions at all. Will exchange it tomorrow and give that a go


Top
   
PostPosted: Fri Oct 21, 2011 11:34 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 21, 2011 11:27 am
Posts: 1
Forgive me for wages google translete.
I have a similar problem. 2 cm on the left is not sensitive to touch. And what a demo firmware with us?


Top
   
PostPosted: Wed Jan 11, 2012 3:35 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Jan 11, 2012 3:32 am
Posts: 1
Same problem here: region on the left without touch


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited