Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Tue Feb 20, 2018 6:31 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 3:01 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sun Apr 29, 2012 5:05 am
Posts: 242
Location: U.S.A.
Harfainx wrote:
Anyone want to test G10 firmware? That is 4.0.24 also. I don't want to post the link because people will click on it thinking that it's the G9 firmware and download it without reading the text of this post. I would do it, but I'm pretty happy with where my G9 is at right now, everything works perfectly.


There were people over at xda-developers that have already been doing that even before Archos put it out for the G9... and, they have had the exact same mixed results. Worked OK on some peoples devices and trashed others so that they could not even get into recovery mode at all anymore.

Of course, if Archos had not sold so many devices with totally different hardware as the exact same G9 model names this problem really would never have happened. Nor would there have been such a mess of problems with the earlier 4.0.x firmware releases either.

It's starting to almost look like Archos wants to deliberately ruin their own reputation, get a bunch of law suits against them, and then file bankruptcy so they can sell out to some other bigger company. I can't think of any other reason a company would have done as many totally stupid and idiot things as Archos has in just one year.

_________________
Archos 101 G9 8G classic (512M RAM)


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 4:25 am 
Offline
Moderator
Moderator

Joined: Fri Jan 09, 2009 2:02 am
Posts: 1795
Location: Honolulu
deet wrote:
Has anyone who installed this noticed any improvement in GPS performance?

In particular, anyone who never got a GPS position fix in 4.0.4, are you getting a fix now?

I think mine went from ok to good. In a concrete bldg, gpstest thought for a moment, then clocked up to nine out of nine fixed. But then lost some, and would gain them back in a regular sequence.

_________________
a101g9 a70g8 an10g2 sg42 sg5 voy115


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 5:13 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sun Apr 29, 2012 5:05 am
Posts: 242
Location: U.S.A.
Things are getting really interesting! Take a look at this thread about hanging on boot.

_________________
Archos 101 G9 8G classic (512M RAM)


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 7:06 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 14, 2011 12:43 pm
Posts: 46
For those whose G9s weren't bricked by 4.0.24, how does the 3G stick behave? In my case, running on 4.0.7, the stick will completely deactivate if the tablet goes to sleep for an extended period of time. Only a reboot will revive it.

Anyone notice an improvement?

Its about the one thing that isn't so great with my unit.


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 7:58 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Jan 10, 2012 5:29 am
Posts: 42
3G is still the same for me. Switched off Wifi and activate 3G, it comes back with "Error connecting to networks". Only a reboot enables it. So no change there then ! I don't do deep sleep in my tablet, so don't know about that behaviour that you described. But overall the screen feels slow even now - not sure how long will it take for the cache to be rebuilt as was suggested earlier by viking.

_________________
A80 G9 Turbo 250GB 1.5 GHz


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 9:00 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Feb 25, 2012 10:52 am
Posts: 20
I have the same "feelings" about slow screen and touch, but all other stuffs (WiFi, aGPS.....) are working.
I still have to try the 3G, but, anyway, tablet report that 3G stick is connected.
Then, I will try the GPS without "Assisted WiFi".

By the way, I've upgraded my A80 downloading the FW via WiFi and tapping then on it, without removing anything (3G stick, SD Card...) as suggested in other posts. No problem at all. It seems the usual story on G9, too many different HW/SW/something release :?

Ciao

Archos A80G9 "Classic"


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 9:53 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Wed Jan 11, 2012 10:33 pm
Posts: 58
The link is still dead! "403 - Forbidden" :cry:

Did any had it uploaded somewhere else?

_________________
Archos 80 G9 ICS 4.0.25


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 10:38 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Tue Jun 19, 2012 8:12 pm
Posts: 56
Location: Rotterdam, Netherlands
So far, so good ...
None of the problems I read about here ; earphones, GPS, 3G card still working ...

The only thing that looks bad is the memory ; anybody else notices a much higher memory usage !? Only 300MB left after a fresh boot.

_________________
A80G9Turbo 1.5GHz - 1GB RAM - 16GB


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 11:46 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Apr 21, 2011 10:27 am
Posts: 9
I noticed that playing video in flash player became "jagged". In previous version it was good and useful, now for me it is broken. Does anybody experience the same problem?


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 2:55 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 17, 2010 10:44 pm
Posts: 7
The download is back up, but is a different size

EDIT - No they have just put 4.0.7 back up :-(


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 3:08 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 14, 2011 12:43 pm
Posts: 46
fjinnes wrote:
The download is back up, but is a different size

EDIT - No they have just put 4.0.7 back up :-(


You beat me to the punch....

Did anyone get version two of 4.0.24?


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 6:39 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Dec 22, 2011 11:53 am
Posts: 51
So 4.0.7 is back. Doesn't help someone like me stuck on 4.0.24 now does it.
I know I can faff about and revert to a previous version but to be honest I can't be arsed anymore.
It takes about 5 mins to boot, is very unresponsive, reboots at will and has between 30 and 0 mb free.
Rubbish... they can have it back.


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 6:59 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Wed Jan 11, 2012 10:33 pm
Posts: 58
Like someone said in other thread, they really need to hire people that really knows about wrighting software code. Their hardware ain't that bad, but they really suck in code wrighting. Hence, this mess... on top of the others.

_________________
Archos 80 G9 ICS 4.0.25


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 7:45 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Dec 22, 2011 11:53 am
Posts: 51
Their coders are probably fine (I'm a coder so happy to defend them lol) , what they need are some alpha and beta testers who know what they're doing, rather than unleashing it on the paying public to do that job for them.

They supply the hardware and the software and should have examples of all revisions of hardware and firmware so testing upgrades should be formality. In my industry if a release like this made it out of the door, the QA dept would be following it!


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 7:50 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Aug 21, 2012 8:26 am
Posts: 14
That, and their customer communications could use some work too. A lot of ppl had issues with this firmware update, but no acknowledgement on their part other than pulling down the update. No memos or statements on their site.


Top
   
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 8:27 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Feb 25, 2012 10:52 am
Posts: 20
Back again with my feedbacks on 4.0.24.

Tested also 3G stick and it works (but, again, it already worked under 4.0.7).
So, up to now, all HW is working.

The main issue, I think, is about free RAM. I have a 512Mb RAM A80 and, after a "clean restart" I have ONLY 35Mb RAM free with 3/4 app/widget running in background (and they are very light) :(

So, I really hope two things:

1) next fw will fix all these major (many G9 bricked) and minor (RAM) issues
2) when the fixed fw will be released again this will be called 4.0.25 and not (again) 4.0.24, just to avoid doubts like, in past, on 4.05 version 1, version2 /4.07 .......


Last edited by Jolly3 on Tue Oct 16, 2012 8:57 am, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 3:25 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Tue Jun 19, 2012 8:12 pm
Posts: 56
Location: Rotterdam, Netherlands
Jolly3 wrote:
The main issue, I think, is about free RAM. I have a 512Kb RAM A80 and, after a "clean restart" I have ONLY 35Mb RAM free with 3/4 app/widget running in background (and they are very light)

Ah, I was starting to think it was only me !!
I've got a 1GB A80 and in the previous fw had over 500MB left with just a few apps running, Now it's less than 300 MB !!

Sorry to complain about something like this while everybody else seems to have a bricked or broken G9 ... :oops:

_________________
A80G9Turbo 1.5GHz - 1GB RAM - 16GB


Top
   
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 6:05 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 14, 2011 12:43 pm
Posts: 46
Archos speaks about 4.0.24

http://m.facebook.com/Archosworldwide?i ... 5&refid=17


Top
   
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 11:21 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Aug 21, 2012 8:26 am
Posts: 14
Mandopicker101 wrote:

Well, wish the acknowledgement of it had been sooner, but I can understand a day or two delay considering they're already on top of setting up RMAs. Kinda sucks that they are having to charge for this up front, here's hoping they do issue refunds on that. Not to derail, but it is amusing to see the results of the consumer scoreboard link. Archos is bad, but their competitors in the tablet market(Apple, Samsung, Asus, and Acer), don't score that much higher.


Top
   
PostPosted: Sat Oct 13, 2012 9:31 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 14, 2011 12:43 pm
Posts: 46
sirus wrote:
Mandopicker101 wrote:

Well, wish the acknowledgement of it had been sooner, but I can understand a day or two delay considering they're already on top of setting up RMAs. Kinda sucks that they are having to charge for this up front, here's hoping they do issue refunds on that. Not to derail, but it is amusing to see the results of the consumer scoreboard link. Archos is bad, but their competitors in the tablet market(Apple, Samsung, Asus, and Acer), don't score that much higher.


See, my experience of their customer service has been really good. Quick turnaround on RMAs, helpful staff and prompt replies to email. OK, paying for the return of dud goods is not ideal as is the non-free helpline (but that ain't so different to other tech support lines). So personally I'd take that scoreboard with a pinch of salt. Just like boards such as this, happy customers don't usually run to sing the praises of the company concerned, while anyone with a technical problem is calling down the wrath of the heavens.

Sure, they have work to do on customer service, but whoever replies to the Facebook postings sure seems to be fairly consistent. Having used this to follow up an issue, we had a reply in 24 hours. Here in the UK, the guy who runs the RMA service is exceptionally helpful. That doesn't seem diabolically bad.

Moreover, I find that people aren't exactly measured or thoughtful when responding to online blogs, reviews or other fora. Hardly makes for useful dialogue...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited