Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Sat Mar 25, 2017 2:58 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 7:45 am 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
Disclaimer: You apply this firmware on your own risk. It "should" work but I don't have a 7C to test it on.

Archos7C_eclair.08
Some services files were missing. Hopefully it functions now
replaced newer youtube version with a slightly older "eclair proven" youtube.
Download here

Archos7C_eclair.07
Added GooglePartnerSetup.

Archos7C_eclair.06
Full Google apps + Youtube.


Last edited by hvdwolf on Tue Mar 20, 2012 7:08 pm, edited 12 times in total.

Top
   
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 8:26 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
First Boot after upgrade:
Very long time with the introduction screen (Maybe I'm anxious).
Again Titanium backup not responding
and again touch screen not responding
Perhaps in second plane a window indicating that wizard stopped unexpectedly, but "Titanium backup not responding" is over it.

Second boot
wizard stopped unexpectedly
and again touch screen not responding

Third boot after reset... same as second.

Bricked again. Maybe a version only with market could be a first step... or whatever you think, I suppose that root is giving problems. TSCalibration was not the undelying problem.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 11:06 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
And another try: see first post.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 5:23 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
Archos7C_eclair.03

Again wizard ended unexpectedly and touch screen not responding for closing the window.
In this case every boot after reset shows the same response. Bricked again :cry:
And you know, as I do not have titaniun backup... :oops:


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 6:04 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
To prevent guessing: Are we talking about this Archos rom from the Archos website: http://update.archos.com/ht/archos7cht/ ... update.img

Please check on the Archos site whether I took the correct from their site.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 6:30 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
hvdwolf wrote:
To prevent guessing: Are we talking about this Archos rom from the Archos website: http://update.archos.com/ht/archos7cht/ ... update.img

Please check on the Archos site whether I took the correct from their site.


Yes, that file is correct. After instaling your versions I reinstall that file (Rkbatchupgrade) and everything works perfect, this is the fourth time this week, so that file is "fail-safe".
Your img has been instaled with and without Rkbatchupgrade (depending on the version) with no significant difference.
Anoying, isn't it?

I forgot: Thank you for your files, even if they do not work!


Top
   
PostPosted: Fri Feb 10, 2012 6:35 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
I think I know what the issue is.
The first rom came with the 7C TSCalibration and zeamlauncher. I assume you selected zeamlauncher as laucher. When it bricked we suspected TSCalibration. So I removed TSCalibration and the tablet still bricked. In the third tablet I also removed a couple of other things including zeamlauncher: and it still bricked.

After some testing myself (and then googling around) I discovered that the zeamlaucher 3.x doesn run on Eclair. You need the older 2.x versions.
So I assume the first two roms bricked due to zeamlauncher and the last one bricked due to the fact that the 7C TSCalibation.apk was not in the rom either.
I could simply build a new rom or you could follow the script delivered by sven-ola.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 10, 2012 8:17 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
hvdwolf wrote:
I think I know what the issue is.
I could simply build a new rom or you could follow the script delivered by sven-ola.


For me this is like chinese, I am not a rom developer, but with some links I may learn.

Edit: I see, a new post. I will install ubuntu and hope no other tools are needed.
Edit2: Linux is a pain. Error with apt-get install build-essentials...
Back to the old times of a black screen and command line...

Edit3: I think it is "apt-get install build-essential" without the s
Edit4: error: zlib.h not found... this is not for newies.


Last edited by aleste2 on Sat Feb 11, 2012 12:00 am, edited 4 times in total.

Top
   
PostPosted: Fri Feb 10, 2012 8:19 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
hvdwolf wrote:
I think I know what the issue is.
I assume you selected zeamlauncher as laucher. When it bricked we suspected TSCalibration.


I fact I did not have the possibility of chosing any launcher, the only messages I saw were the ones I described.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 12:03 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
aleste2 wrote:
hvdwolf wrote:
I think I know what the issue is.
I could simply build a new rom or you could follow the script delivered by sven-ola.


For me this is like chinese, I am not a rom developer, but with some links I may learn.

sven-ola only provided the bare minimum to get going. You do need the experience.
I'm using linux since 1993. I think I have "some" experience.

What I actually meant: Do you want me to build a rom for you?

EDIT: As I'm using scripts it only takes me one minute to build, 1 minute to update the change log and 10 minutes to upload it.
See first post.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 3:49 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
hvdwolf wrote:
aleste2 wrote:
hvdwolf wrote:
I think I know what the issue is.
I could simply build a new rom or you could follow the script delivered by sven-ola.


For me this is like chinese, I am not a rom developer, but with some links I may learn.

sven-ola only provided the bare minimum to get going. You do need the experience.
I'm using linux since 1993. I think I have "some" experience.

What I actually meant: Do you want me to build a rom for you?

EDIT: As I'm using scripts it only takes me one minute to build, 1 minute to update the change log and 10 minutes to upload it.
See first post.


Thank you, anyway I will still continue trying sven-ola scripts (some years ago I was also linux programmer), it's just personal! :D
Going to brick my 7C again :D ... In 5 minutes the result...


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 4:04 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
Archos7C_eclair.04

Bricked again, in this case infinite loop on calibration, with no error message. When I try to press ok (calibration correct) it does not work and restarts calibration.
I think sven-ola is right about some kind of protection.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 5:50 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
aleste2 wrote:
Archos7C_eclair.04

Bricked again, in this case infinite loop on calibration, with no error message. When I try to press ok (calibration correct) it does not work and restarts calibration.
I think sven-ola is right about some kind of protection.

And another one: version 05. Now with the Wizard.apk removed after sven-ola's tip.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 9:08 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:36 pm
Posts: 35
Archos7C_eclair.05

Bricked again.
Touch the android to begin: touchscreen not working.

In all the roms the problem is the capacitive screen not working... Sure you are not using nothing from the HTV2 (resistive screen)?
All the rest seems to work, this time I could see the volume controls... and have good aspect.

Edit: Finally the aproach from sven worked!


Top
   
PostPosted: Fri Mar 16, 2012 11:01 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Mar 15, 2012 10:04 pm
Posts: 9
Hi.

I'm feeling a bit stupid here, but I can't find the link to download the ROM. Has it been removed?

In advance, thanks.

Regards


Top
   
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 12:59 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
EViollet wrote:
Hi.

I'm feeling a bit stupid here, but I can't find the link to download the ROM. Has it been removed?

In advance, thanks.

Regards

Yes, it has. My roms were not correct (and I only now realize that I have been building for the Arnova7C instead of the Archos7C: What a huge blind spot! :().
Aleste2 was at that moment the only requester and he found out how to build this rom via Sven-ola's script.
I can upload a working rom if you are interested.


Top
   
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 1:21 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Mar 17, 2012 1:19 pm
Posts: 3
hvdwolf wrote:
EViollet wrote:
Hi.

I'm feeling a bit stupid here, but I can't find the link to download the ROM. Has it been removed?

In advance, thanks.

Regards

Yes, it has. My roms were not correct (and I only now realize that I have been building for the Arnova7C instead of the Archos7C: What a huge blind spot! :().
Aleste2 was at that moment the only requester and he found out how to build this rom via Sven-ola's script.
I can upload a working rom if you are interested.


Yes please, I'd like to test it.

Thanks,
Chero.

_________________
Archos 10i (IT) Archos 7c (HT)


Top
   
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 1:46 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Mar 15, 2012 10:04 pm
Posts: 9
hvdwolf wrote:
EViollet wrote:
Hi.

I'm feeling a bit stupid here, but I can't find the link to download the ROM. Has it been removed?

In advance, thanks.

Regards

Yes, it has. My roms were not correct (and I only now realize that I have been building for the Arnova7C instead of the Archos7C: What a huge blind spot! :().
Aleste2 was at that moment the only requester and he found out how to build this rom via Sven-ola's script.
I can upload a working rom if you are interested.[/quote

Hi.
Yes, I'm interested. I'm looking for a stable ROM with Gmail and market access.
For the moment I can't say I'm very impressed by the 2 version I have currently installed.

In advance thanks.


Top
   
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 2:04 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
Uploaded a rom. See first post.


Top
   
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 3:27 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Mar 15, 2012 10:04 pm
Posts: 9
hvdwolf wrote:
Uploaded a rom. See first post.


Thank you very much.
Downloading now.

Regards

edit:
working fine. Only seem to have one issue : gmail app doesn't seem to work. It says that sync is in progress and will soon appear. But it doesn't. Having to revert to the web browser gmail at the moment. I can't seem to configure the google accounts in the parameters (maybe this is a limitation of Eclair?), so I can't figure out what's happening.
Any ideas? Google apps incomplete?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited