Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Sun Nov 19, 2017 7:48 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 311 posts ]  Go to page 1 2 3 4 516 Next
Author Message
PostPosted: Fri Jan 21, 2011 8:03 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
Disclaimer: You apply this firmware on your own risk. For me these ROMs are stable. That doesn't guarantee that it works for you. This firmware is only for the A7HT Version 2!

Version 2011.18 02 December 2011
Changelog:
    - Fixed not working wireless (one stupid typo in default.prop)
    - Further identical to 2011.17

download it here.
Note: This is the last Eclair version I made unless a terrible bug shows up. Froyo and Gingerbread are the way forward.
Update 15 Feb 2012: Uploaded again to Mediafire as multiupload no longer works.

Version 2011.17 26 November 2011
Changelog (Only some minor updates.):
    - removed aldiko 1.2. The current aldiko 2.x (market) now works fine on the A7HTV2
    - Replaced standard launcher with ADW launcher
    - Removed root explorer. It is now a paid application
    - Now use Open Intents file manager
    - Updated MVPS hosts file
    - Added TitaniumBackup
    - Added another calibration.apk that allows you "to escape" in case calibration fails. (I have a bad screen, mine always fails)

Version 2011.16 22 April 2011
    * rom with a standard read-only /system.
    * reimplemented the normal/fullscreen switch. With a normal read-only rom this is not possible so I implemented a trick to do it.

Version 2011.15 13 April 2011
    * removed aufs.ko meaning that the system partition is no longer read-writable. aufs.ko is not as stable as I expected and incorrectly mentioned.
    * improved performance, most possibly also due to removed aufs.ko.
    * much faster boot sequence (due to removal of aufs.ko which needed to be loaded and inventarize possible changes).

Still the same: full google apps and market


Version 2011.14 12 April 2011
    * Increased performance due to more aggressive lowmemorykiller settings and JIT settings.
    * removed boot animation (gets boring).
    * slightly faster boot sequence (skipped bootanimation and framework copying).
    * Some apps removed (can be downloaded from market).
    * Google sync settings set to yes.
    * MVPS hosts file updated.

Still the same: full google apps and market, normal/fullscreen switch possible "on the fly", rw-system partition due to aufs.ko (stable on eclair, not on froyo)

download it here.
=================================================================================
Version 2011.13 skipped (I'm not superstitious but maybe some users are. Changed that version number just before uploading).

Version 2011.12 04 March 2011
    * Updated the hosts file from MVPS HOSTS project.
    * Added scripts, to be used from Gscript, to be able to use applications in fullscreen mode (and switch back later). See the new wiki page for explanation.
    * Added a script, to be used from Gscript, to copy your modified /sdcard/wpa_supplicant.conf.adhoc to the correct location (/data/misc/wifi). Also see the new wiki page for explanation.

    Version 2011.11 01 March 2011
      * Modified hosts file from MVPS HOSTS project. This blocks (reroutes) 99% of all banners, 3rd party Cookies, ads, etc in your browser (even the one on forum.archosfans.com). This was actually already added in 2011.10
      * Ad-hoc networking: Added Adhocable and template adhoc file. Set correct /data/misc folder attributes.
      Minor glitch: First configure your normal WiFi connection. Then switch off your A7, switch it on again and now Adhocable should work. You first need to edit the wsupplicant.conf.adhoc file yourself and add the correct data. Then make a backup (third option) of your settings first. The wpa_supplicant.conf.adhoc file can be found in /data/misc/wifi and in /sdcard (for easy editing with something like TED editor). If you edit the /sdcard version you need to copy it over the /data/misc/wifi version using RootExplorer.
      * Added boot animation to replace boring "ARCHOS Entertainment your way" 1-image animation. It took some time before I understood how this worked and had created one, and then I found one 10 times as nice as mine.
      * Added MarketUpdater.apk again. This apk will update your market app to the latest version.

    Version 2011.10 27 February 2011
      * Partly rewritten. I'm using the aufs.ko from Xaueious (Thank you) to make the system partition read-writable. This is done in /data (500MB space).
      * Added cifs.ko as well. cifs.ko makes it possible to mount windows/cifs/samba shares. Thanks again to Xaueious.
      * Added patched framework.jar like Birdiebnl described to make the market function "endlessly" (a very big THANK YOU to Birdiebnl).
      * Removed appslib and put it in APK/Common folder section like the original Archos zips.
      * Updated youtube.apk, added GScript.apk, added up-to-date Google Maps and Street.
      * Changed bootlogo (see bottom of this post) to something more interesting (I think).
      * Set sticky bit also to busybox and toolbox in system.img, boot.img and recovery.img for rooted access.

    Version 2011.09 26 February 2011 (Birdiebnl ROM)
    Based on 2011.08, fixed the strange error during boot.

    Version 2011.08 26 February 2011 (Birdiebnl ROM)
    Based on 2011.07, tryed to fix the androidId issue.

    Version 2011.07 22 February 2011 (Birdiebnl ROM)

    version 2011.06 29 January 2011
    Identical to 2011.05.1 but based on new Archos firmware 1.0.1 as released on 28 January 2011.

    version 2011.05.1 25 January 2011
    Identical to the 2011.05 apart from the fact that I removed MarketUpgrader.apk to make sure that market continues to function. See explanation here.

    version 2011.05 24 January 2011
    Based upon: original Archos Home Tablet 7 Version 2 rom dumped from device as described here.
    General: modified rooted boot.img, modified rooted system.img
    Packed applications:
      * Google Market (no gmail, no maps; download the latest from the market). Lefeudedieu: merci beaucoup pour votre aide.
      * Rootexplorer
      * QSystemInfoPro
      * New version 2 appslib
      * Superuser.apk + su binary
      * Aldiko 1.2.10
      * ES File Explorer
      * Youtube.apk.

    What's new:
      * Google Market
      * Rootexplorer
      * QSystemInfoPro

    Setup your WiFi before you start market. After your google id has been verified, market seems to close. Long press the top-left "home" softbutton and switch again to market. It's doing it's first synchronization which takes quite long.

    ToDo: Market only works for about 30-60 minutes. After that no downloads are possible any more.

    version 2011.04 21 January 2011
    Based upon: original Archos Home Tablet 7 Version 2 rom dumped from device as described here.
    General: modified rooted boot.img, modified rooted system.img
    Packed applications: New version 2 appslib, Superuser.apk + su binary, Aldiko 1.2.10, ES File Explorer, Google Maps, Youtube.apk.

    What's new:
      - Implemented ChainsDD Superuser.apk. This app allows to give super user rights to your applications, like Titanium backup, RootExplorer and so on.
      - Appslib now works again.
      - new update.img files can now be installed the "normal way" by copying them onto the device. (note: to replace the 2011.03 custom rom you need to flash it the hard way).
      - A few more busybox softlinks.

    ToDo:
    - Google apps. I can't get them to work.

    version 2011.03 17 January 2011
    Based upon: original Archos Home Tablet 7 Version 2 rom dumped from device as described here.

    What's inside the update.img:
      - rooted system image
      - modified boot image
      - lots of softlinks to busybox for terminal workers
      - Added youtube, efs-filemanager, google maps, aldiko, correct Archos appslib as "system" apps

Changelog:
- created xbin folder and copied sh inside xbin folder with attributes 06775
- modified default.prop inside boot.img


Last edited by hvdwolf on Wed Feb 15, 2012 10:13 pm, edited 27 times in total.

Top
   
PostPosted: Fri Jan 21, 2011 11:02 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Jan 08, 2011 5:47 pm
Posts: 38
Thanx works great hope soon the martket place will work to.

Lorenzo,
:D


Top
   
PostPosted: Fri Jan 21, 2011 11:21 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 16, 2011 11:01 am
Posts: 14
Haaa cool !!!
Thanks a lot, that's marvellous news ! I'm trying it right away !
Thanks a lot to have resolved the Titanium Backup issue, now i may test and set up my tablet very easily :D
I'll give it a try and give my results here !

Best regards,
Philippe.


Top
   
PostPosted: Sat Jan 22, 2011 11:28 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 16, 2011 11:01 am
Posts: 14
hi !

Everything is fine, this rom worker very well, and everything is perfectly rooted ;)
Thanks a lot, that's a very nice step for the V2 !

Best regards,
Philippe.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 1:30 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 23, 2011 1:29 am
Posts: 1
Is there a way to connect to ad-hoc networks with the v2 yet?


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 4:42 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 16, 2011 9:03 am
Posts: 15
worked real well for me. I had your original archos image because I had managed to get into a weird android core error situation (even persisted between boots). I was actually kind of sad to see appslib and aldiko come back. I liked using sam (slideme) apps lib and I never use aldiko as I like the ereaders from Borders and Overdrive Media Console (for library ebooks).


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 10:35 am 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
amyo wrote:
worked real well for me. I had your original archos image because I had managed to get into a weird android core error situation (even persisted between boots). I was actually kind of sad to see appslib and aldiko come back. I liked using sam (slideme) apps lib and I never use aldiko as I like the ereaders from Borders and Overdrive Media Console (for library ebooks).

Well, yes: you have to live with my preferences ;)
Appslib and Aldiko are part of the base install of the Archos devices, but not in the update.img, so I put them on. Next to that: I only use Aldiko and read a lot of books (next to messing with the device the past 2-3 weeks).
I considered putting both SAM and the Androidpit app as well on the device, but didn't do that yet. Maybe next version.
I had not heard yet of the Overdrive Media Console app. I will check it out. It seems like an american solution as my library doesn't use it.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 2:22 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Jan 17, 2011 10:36 pm
Posts: 14
Great job!
Looking forward to the android market on this tablet!


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 3:02 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 09, 2011 5:05 pm
Posts: 11
Thank you for your work! Is it possible to use setcpu now its rooted?

Thanks in advance.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 4:34 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
mrronald wrote:
Thank you for your work! Is it possible to use setcpu now its rooted?

Thanks in advance.

I don't know. I had not heard of it before. I started using Android when I bought my tablet on 29th December (I started using Linux in '93). I'm learning new things every day.

It's in the google market and I don't have access to it. The only thing I can say is to test it and to be careful.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 4:43 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 09, 2011 5:05 pm
Posts: 11
Ok thanks anyway! I will post it if i come up with anything. I've overclocked my android phone so it uses less CPU in standbye and higher when im using it. I thought it might help with playing games on the HT as i've read that the A7HT V2 has a 1 GhZ processor but clocked at 800 MhZ to save battery.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 5:04 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
mrronald wrote:
Ok thanks anyway! I will post it if i come up with anything. I've overclocked my android phone so it uses less CPU in standbye and higher when im using it. I thought it might help with playing games on the HT as i've read that the A7HT V2 has a 1 GhZ processor but clocked at 800 MhZ to save battery.

Yes, I have read that too. Another reason to underclock it on 800 MHz is heat dissipation.
Possibly "things" get too hot when running at 1 Ghz, that's also why I warned you to be careful.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 7:05 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 16, 2011 11:01 am
Posts: 14
Hi there !

SetCPU does not recognised the cpu of the archos V2 nor can help to set the speed ! sad !

Regards,


Top
   
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 7:19 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 09, 2011 5:05 pm
Posts: 11
Indeed, tried a few and...failed lol. Had to try :)

Now fingers crossed for the google apps!


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 4:15 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 16, 2011 5:38 pm
Posts: 8
This is nice work, hvdwolf!

I'll keep this thread in my favorites :)


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 9:31 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
New custom rom incl. google market. see first post.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 9:59 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 09, 2011 5:05 pm
Posts: 11
Thank you so so so much! You did an amazing job and so fast! Really very appreciated! Works like a charm


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 10:17 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jan 09, 2011 5:05 pm
Posts: 11
My Market updated itself automatically and then I was unable to download any apps (everything else worked like search), so I deleted the update and now it's ok.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 10:33 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Jan 08, 2011 5:47 pm
Posts: 38
Great but do i have to install the new firmware to get google market .Or is it possible to download only the market and install it ?.


Lorenzo,


Top
   
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 10:35 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
mrronald wrote:
My Market updated itself automatically and then I was unable to download any apps (everything else worked like search), so I deleted the update and now it's ok.

Can you explain a bit more what you did. I flashed my device 3 times to test it. The first 2 times it worked great. Now the third time I can't download anything either.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 311 posts ]  Go to page 1 2 3 4 516 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited