Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Thu Jun 22, 2017 3:08 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Sep 24, 2011 2:27 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Jan 12, 2011 10:28 pm
Posts: 13
Hi, who has got his to work? I want to stream from a SMB (or DLNA/PNP) share, without copying the .avi/.xvid etc file locally, to some video player on the Arnova.
I tried ES Explorerer and File Expert - these work fine to access my SMB shares. ES Explorer can play the video files by first copying it locally - not what I want. How can I feed a stream to for example Rockplayer? Does anybody has this working?

Thanks, Menno.


Top
   
PostPosted: Sun Sep 25, 2011 5:44 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Jan 12, 2011 10:28 pm
Posts: 13
A little progress.
Audio streaming (from SMB accessed by ES Explorer or File Expert) works fine with the stock audio player.
For video streaming, if I understand other posts correctly, you need a player that support "local HTTP streaming". Moboplayer and Vplayer seems to be such players.
With Moboplayer installed I can stream! However, only the left-upper portion of the screen is used ... I cannot get this to be fullscreen.
I have not been able to install Vplayer yet, it gives me some error message.
Another experiment was Upnplayer - this "player" can read from the uPNP/DMA stream using Moboplayer to display - but with bad performance and same problem: I cannot get Moboplayer to run full screen.

Does anybody know another player that supports "local HTTP streaming", or does anybody know how to solve the Moboplayer problem, or does anybody use another solution to stream video from SMB of uPNP/DMA to the Arnova 10?

Thanks, Menno.


Top
   
PostPosted: Tue Sep 27, 2011 11:18 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Jan 12, 2011 10:28 pm
Posts: 13
I forgot to mention: Moboplayer runs fine on local video files. Only when watching streamed files the "left upper part of screen only" problem occurs.
I installed Moboplayer from a Appmonster archive created on a Archos 70. But since local video files run fine, I don't think the installation method is the problem here. The fact that ("local HTTP"?) streaming is used seems to make the difference.

Any other experiences with streaming video to the Arnova 10 in this forum?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited