Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Wed Dec 13, 2017 6:22 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 3:56 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Jan 20, 2011 8:20 am
Posts: 3
I have installed a thrid party lanucher and now the application is giving me the force close loop and I can't access menu or any other function.
I tried to boot the device to safe mode in order to uninstall the launcher but when I press Power+Vol it only takes me to a recovery menu.

How do I boot the device into Safe Mode?
Thanks.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 4:15 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Wed Apr 21, 2010 1:20 pm
Posts: 3016
Location: Sweetyland
Never heard of a safe mode. Where did you hear about it?


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 7:33 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sat Sep 20, 2008 10:52 am
Posts: 5191
Location: Hanapepe, HI
There is no Safe Mode. Unless you run Windows on your A101 which is impossible.

Allen

_________________
-An old geek 8)
5IT|A70S|A101


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 8:32 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Dec 13, 2010 8:09 pm
Posts: 87
Go to your local hardware/appliance store. Buy a safe. Put tablet in safe. Close safe. You are now in safe mode. :-P


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 10:53 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Dec 22, 2010 2:26 am
Posts: 4
Do you mean hold down volume - when powering on?


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 11:44 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sat Sep 20, 2008 10:52 am
Posts: 5191
Location: Hanapepe, HI
No he doesn't. He already tried that which he mentioned in his OP.

Allen

_________________
-An old geek 8)
5IT|A70S|A101


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 1:59 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Jan 14, 2011 1:03 am
Posts: 177
Sawatdee wrote:
I have installed a thrid party lanucher and now the application is giving me the force close loop and I can't access menu or any other function.
I tried to boot the device to safe mode in order to uninstall the launcher but when I press Power+Vol it only takes me to a recovery menu.

How do I boot the device into Safe Mode?
Thanks.

I'm pretty sure that a full reset is all you have left. Unless there is a way to telnet into an Android device, but I'm guessing it's not linuxy enough for that kind of trick.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:18 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Dec 13, 2010 8:09 pm
Posts: 87
karel jansens wrote:
Sawatdee wrote:
I have installed a thrid party lanucher and now the application is giving me the force close loop and I can't access menu or any other function.
I tried to boot the device to safe mode in order to uninstall the launcher but when I press Power+Vol it only takes me to a recovery menu.

How do I boot the device into Safe Mode?
Thanks.

I'm pretty sure that a full reset is all you have left. Unless there is a way to telnet into an Android device, but I'm guessing it's not linuxy enough for that kind of trick.


Look for sshd on the market. Although, if you are hung, you might not be able to install it. ;-)


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:34 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Wed Apr 21, 2010 1:20 pm
Posts: 3016
Location: Sweetyland
jkane13 wrote:
Look for sshd on the market. Although, if you are hung, you might not be able to install it. ;-)

Yes, I guess that's the question. Would you say you are hung?


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:05 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Dec 23, 2010 9:27 pm
Posts: 69
Windows. Most popular operating system in the world. Seems pretty reasonable that people would try to explain something in terms they would most likely understand. Perhaps they would even join a forum so that they could receive assistance and potentially gain knowledge from those more attuned to the particular subject if it was one they were unfamiliar with. That's if they are able to ignore the flaming and snobbery.

_________________
Archos 101 | Droid X


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:40 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Wed Apr 21, 2010 1:20 pm
Posts: 3016
Location: Sweetyland
archonoid wrote:
Windows. Most popular operating system in the world. Seems pretty reasonable that people would try to explain something in terms they would most likely understand. Perhaps they would even join a forum so that they could receive assistance and potentially gain knowledge from those more attuned to the particular subject if it was one they were unfamiliar with. That's if they are able to ignore the flaming and snobbery.

Absolutely right. Just as well there's no flaming or snobbery in this thread, only curiosity, helpfulness, and maybe some gentle humour.

And, of course one possible troll post. Sorry my friend, nobody's going to bite. The rest of use are waiting for Sawatdee to come back with more information so we can home in on his problem. Buy that's what we do here when a poster has made a confusing, misinformed post, or not supplied enough info to be definite in diagnosing the problem.

No need to be inflammatory.

[-X


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 6:06 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Dec 23, 2010 9:27 pm
Posts: 69
Thanks sweetypie. Inflammatory was not the intention; instead I would rather use the term concerned . I, like anyone else, do not enjoy being called names either [-X . I may have misunderstood the inflection behind the words, and if so please accept my apologies. I have read quite a few responses lately that could have been as easily misunderstood by allot of people who may not already know the written personality of the person posting the reply. Mine included.

Reading the OP, my assumption is that maybe the poster was unaware of how to uninstall the app at that time, or perhaps was attempting to do so from the incorrect location. Guess we will see :)

_________________
Archos 101 | Droid X


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 8:45 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Wed Apr 21, 2010 1:20 pm
Posts: 3016
Location: Sweetyland
archonoid wrote:
Thanks sweetypie. Inflammatory was not the intention; instead I would rather use the term concerned . I, like anyone else, do not enjoy being called names either [-X . I may have misunderstood the inflection behind the words, and if so please accept my apologies. I have read quite a few responses lately that could have been as easily misunderstood by allot of people who may not already know the written personality of the person posting the reply. Mine included.

Reading the OP, my assumption is that maybe the poster was unaware of how to uninstall the app at that time, or perhaps was attempting to do so from the incorrect location. Guess we will see :)

No worries. It's 3 days since the OP posted his / her question, so we may indeed have put him off. However, just as everyons is counselled to do their research before buying stuff, and looking around forums for answers before posting a question, or indeed joining, you'd think that people would pick up the flavour of the postings. I certainly wouldn't walk into a roomful of strangers and start talking right away. I listen to see what the mood is and what people are talking about, before chipping in.

So, if the OP is lurking and afraid to post, come on in, the water's lovely. We're just passing the time until you come back with more info.

:D


Top
   
PostPosted: Tue Feb 15, 2011 3:29 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Jan 20, 2011 8:20 am
Posts: 3
Thanks everyone for reading my post and trying to help. I have spent the past few days reinstalling the apps back to my 101 after a hard reset as suggested.

The problem occured after I had installed iClone over Launcherpro and the "force close" window for iClone kept popping up in a loop and there was no way I could get to the system menu to delete the app. I then Googled "force close loop android" something like that and some results suggested this could be bypassed on startup by entering into Safemode and then uninstall the app in question. This however was for Motorola and Google phone models with a physical menu button and I was not sure there is something similar for my 101 and therefore the post.

Anyway I got almost everything back to normal now and thanks everyone for the help.


Top
   
PostPosted: Tue Feb 15, 2011 5:06 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Jan 14, 2011 1:03 am
Posts: 177
The 101 has the recovery boot mode for that, where you use the physical buttons (volume rocker and on/off switch) for selecting and activating a few menu choices. I'm not sure what the options are (force screen calibration is the only one I ever used), but wiser minds might elucidate you.


Top
   
PostPosted: Mon Aug 18, 2014 7:07 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Aug 18, 2014 7:02 am
Posts: 1
you guys would be incorrect. i have a archos 10.1 g9 tablet and every time i turn it on the bottom left hand side of the screen says (safe mode)
its in safe mode.... im not sure why yet. it did it on its own. touch screen wont work, volume wont work. and its in safe mode. wont come off of the lock screen. ive tried rebooting it. ive tried everything i can research lol.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited