Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Wed May 22, 2019 6:08 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Oct 21, 2010 4:22 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Oct 12, 2010 3:29 pm
Posts: 9
Guys...new firmware available....hopefully this update fixes my video hanging issues....


Firmware changes
Version 1.0.84 - October 21st, 2010

* Video: fix some videos hanging during playback or seek
* Video: improve fluidity of HD playback
* Video: improve subtitles detection
* Photo: fix some JPEG decoder crashes
* UPnP: increase timeout to allow server discovery
* Power: long press on power button (5s) initiates shutdown
* Touchpad mode: improved usability on TVout
* Touchscreen: avoid possible loss of touchscreen after boot/calibration/suspend on A70/A101
* Airplane mode: disable Wi-Fi
* USB host: speedup device availability by avoiding file system check at mount
* Plugins: propose installation at USB disconnect and correctly report plugin status in settings
* Internalization: Polish translations



Download location:
http://www.archos.com/support/support_t ... g=en&#firm


Top
   
PostPosted: Thu Oct 21, 2010 11:29 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sat Sep 18, 2010 8:13 pm
Posts: 221
Damn update caused my 32 to stop connecting to my pc. Had to format the drive and downgrade to 1.0.70. Last time i'll be updating for a while. Plus market doesnt work with .84

Edit: I reformatted again and added 1.0.84 and got market working again. .84 seems to address a lot of the wifi issues I had with. 70

Edit2: .84 seems to be the snappest update so far.

_________________
Mr. 32


Last edited by manormortal on Sat Oct 23, 2010 3:05 am, edited 2 times in total.

Top
   
PostPosted: Fri Oct 22, 2010 2:46 am 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Tue May 20, 2008 4:15 pm
Posts: 253
manormortal wrote:
Damn update caused my 32 to stop connecting to my pc. Had to format the drive and downgrade to 1.0.70. Last time i'll be updating for a while. Plus market doesnt work with .84

The market works fine for me on .84....

_________________
Luke


Top
   
PostPosted: Fri Oct 22, 2010 8:22 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Oct 12, 2010 3:29 pm
Posts: 9
updated yesterday....working fine so far....


Top
   
PostPosted: Sun Oct 24, 2010 8:39 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Oct 02, 2010 9:31 pm
Posts: 5
no usb connection possible under win xp after update. windows finds a device, assigns a letter, but wont access.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 24, 2010 9:10 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sat Sep 18, 2010 8:13 pm
Posts: 221
finemax wrote:
no usb connection possible under win xp after update. windows finds a device, assigns a letter, but wont access.


:evil: I had the same problem with Windows 7. If you have another machine, try it. If you have important data on their then i'd wait for another solution but with my 32 i just ended up formatting the device and reflashing the device with .84 with the Archos device recovery manager.

_________________
Mr. 32


Top
   
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 9:18 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Oct 02, 2010 9:31 pm
Posts: 5
i have the same issue under windows 7 as well. i wonder if there is any solution but to go back to 1.0.70?


Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:40 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 01, 2010 6:18 pm
Posts: 6
Just installed this, and now its not doing anything when i press anything on the screen, any help would be appreciated

Also have this problem >no usb connection possible under win xp after update. windows finds a device, assigns a letter, but wont access.


grrrrr this sucks a bit any clues?


Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:51 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sat Sep 18, 2010 8:13 pm
Posts: 221
aj16hp wrote:
Just installed this, and now its not doing anything when i press anything on the screen, any help would be appreciated


Try this (you will loose all of your data in the process, so beware)

Download the 1.0.70 firmware first: http://update.archos.com/8/gen8/gen8_1. ... d_gen8.aos

Power down the device by holding the power button for 10 seconds.
Then hold down the Volume down button on the side of the 32.
Press the power button while holding the volume down button
After a couple seconds you should get a recovery system screen
Go down to Format System (use the volume rocker to move up and down & power= enter)
Then go down to reformat device
Have you usb cable near by as you will need to drag and drop the 1.0.70 firmware onto the 32 when formatting is complete.

_________________
Mr. 32


Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 10:10 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 01, 2010 6:18 pm
Posts: 6
Hi ive been able to do that, and its come back to the start as if its new, but still doesn't respond to any pressing on screen grrrrrrrr need to be returned?


Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 10:58 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 01, 2010 6:18 pm
Posts: 6
Going to list exactly what I've done

power off
press vol and power to go into recovery
down to format system press power
press reformat device
agree to their warning

It formats

Then it says USB Connection : press ok to disconnect OK

At this stage i connected it to the pc and dropped the file into the folder, then press ok and it tells u not to disconnect it...It finally came back on and it was at the calibration section as if its new, but doesn't respond to any presses on the screen


Odddd that a update by the company has this effect


Last edited by aj16hp on Tue Nov 02, 2010 2:48 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 11:10 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Sat Sep 18, 2010 8:13 pm
Posts: 221
thats odd. the only thing i can really suggest is maybe trying again with the 1.0.41 or 1.0.30 firmwares and if those dont work then have archos replace your 32 since the screen is malfunctioning

1.0.30 http://update.archos.com/8/gen8/gen8_1. ... d_gen8.aos

1.0.41 http://update.archos.com/8/gen8/gen8_1. ... d_gen8.aos

_________________
Mr. 32


Top
   
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 11:50 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 01, 2010 6:18 pm
Posts: 6
Edit Took it back today and got a replacement...Just a bit worried about doing a firmware update now.. :oops:

Yesterday i couldnt get a good wireless signal, and did the firmware via the pc, but today i did it via the 32 and it works great phewwww relief



Thks for the advice MM


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited