Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Wed Apr 26, 2017 1:02 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next
Author Message
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 10:39 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sun Aug 19, 2007 10:58 am
Posts: 585
Location: La varenne / France
1. - install Appslib from archos site
2. - install Terminal emulator from Appslib
3. - uncompress the market.rar on your pc (in c:\market) for example url from the market.rar http://dl.free.fr/hR3wuEujb
4. - plug Gen8 device in USB (without USB development option)
5. - copy the directory market on the Gen8 device on the root directory
6. - unplug the device
7. - launch Terminal Emulator
8. - type "cd data/test"
9. - "mkdir -p froyo/system/app"
10. - "cd froyo/system/app"
11. - "cp /sdcard/market/*.apk ."
12. - "ls -l" to check that all the apk are here
13. - reboot and enjoy

thanks GILSKEN

_________________
CORSE' WEB


Last edited by cajl on Tue Nov 30, 2010 10:59 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 10:45 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Mon May 24, 2010 2:03 pm
Posts: 273
Location: Warsaw, Poland
still english only?


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 10:55 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Nov 11, 2010 1:12 am
Posts: 2
cajl,

Thanks for the instructions worked like a charm. One follow up question is, it OK to remove the market directory from the root directory?


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:06 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sun Aug 19, 2007 10:58 am
Posts: 585
Location: La varenne / France
after the copy yes

_________________
CORSE' WEB


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:15 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Nov 15, 2010 2:40 pm
Posts: 44
cajl, you are my new best friend!
those were the easiest instructions to follow, and worked perfectly! now linked with my google account
and the software i had purchased when i was on 2.1 still shows as "purchased" in the market, so i just have to dl again.

!! that was my project for the night, and you finished it for me!


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:19 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 22, 2010 3:30 pm
Posts: 144
Location: USA
I'm a bit confused.... a few questions

Quote:
8. - type "cd data/test"

What's the purpose of this?? I dont have a 'data/test' directory

Quote:
9. - "mkdir -p froyo/system/app"

Where is this being created? We dont have write access to root

Thanks!


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:19 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:59 pm
Posts: 25
I'm struggling with using Terminal Emulator for some reason. The instructions seems very straight forward. I'm maybe missing something in the simplicity of the emulator.

I omitted the /sdcard as I just copied the folder into the root of the archos directory. So I use /market/*.apk instead. Is this correct?

After I typed that, I got BusyBox v1.7.2 (2010-11-26 4:00:17 CET) and it just freezes.


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:28 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sat Aug 04, 2007 2:43 pm
Posts: 333
market is crashing very often for me with hack. market (process com.android.vending) has stopped unexpectedly error.

have rebooted a few times and still the same. Gmail seems ok.


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:32 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sat Aug 04, 2007 2:43 pm
Posts: 333
make sure you dont forget the space and full stop at the end of this part

cp /sdcard/market/*.apk .


if this market error is a common problem, i'd wait for a different hack. Seems to freeze a lot aswell with it.


Last edited by moontan on Tue Nov 30, 2010 11:35 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:34 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 22, 2010 3:30 pm
Posts: 144
Location: USA
ok, maybe it does exist (data/test)

I finally got adb working and even though 'data' is read only, 'data/test' is available...wierd

Since i got adb working, i just ran the 'apkadd.bat' command script to adb push the files over.
(=


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:35 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Sat Oct 30, 2010 3:53 pm
Posts: 65
Frightened Inmate #2 wrote:
I'm struggling with using Terminal Emulator for some reason. The instructions seems very straight forward. I'm maybe missing something in the simplicity of the emulator.

I omitted the /sdcard as I just copied the folder into the root of the archos directory. So I use /market/*.apk instead. Is this correct?

After I typed that, I got BusyBox v1.7.2 (2010-11-26 4:00:17 CET) and it just freezes.


I havent got my 101 yet, but I believe the 101 uses 'sdcard' as it's titloe for it's internal memory, so you would still need to keep that in there when typing.


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:42 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Nov 24, 2010 8:04 pm
Posts: 21
Anybody please make a mirror to market.rar !!
Can't download from http://dl.free.fr/hR3wuEujb


Top
   
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:47 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 22, 2010 3:30 pm
Posts: 144
Location: USA
these are the 2.1 files I believe. The date/time on them report 2008. That is why the market is crashing. I'm going to grab the 2.2 market from my Samsung Fascinate and try that.


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:06 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Oct 20, 2010 9:51 pm
Posts: 40
so is as simple as "backing up" market and adding that to the apk list? I wonder if it is that simple. Have you tried a different market yet?


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:12 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 22, 2010 3:30 pm
Posts: 144
Location: USA
I tried it and it messed it up. Maybe these files are correct, but have bogus timestamps on them.


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:21 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Nov 12, 2010 1:39 am
Posts: 27
Doh!!! I did the first way of installing market, screwed up and reinitialized device, now I don't have any of the third party stuff on my device, anyone help me, what is gone and how can I get it back, eh can someone copy the folders I may have erased and post them somewhere? :(


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:22 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Nov 04, 2010 8:17 pm
Posts: 14
The instructions work fine but I get the same error - "(process com.android.vending) has stopped unexpectedly error." all the time

The comment that these are 2.1 files might be right.

Also a few apps like Elk Droid and Baby ESP that seem to use higher security are not showing up in market. Now it could be a differnt issue but i am 99% sure there where there in 2.1 with market

Could someone with 2.1 with the market hack look for Elk Droid and/or Baby ESP and see is there are there? Not that too many other people would care about those two apps unless you care to track when your baby eat, sleeps, and poops (ESP) but it does seem to point to the fact that the included market.apk doesnt work as well as 2.1 version. If you can search for elkdroid and find it and/or find the $3.99 pay version of Baby ESP with 2.1+ market hack there is certainly something differnt here.

Now of course this has only been out a few hours, so not being critical. I am amazed you guys got something out at all this fast. I just wanted to point out the support for apps that seem to use the newer google authentication schemes does not seem to be included in this version.


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:38 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 22, 2010 3:30 pm
Posts: 144
Location: USA
kloid wrote:
Doh!!! I did the first way of installing market, screwed up and reinitialized device, now I don't have any of the third party stuff on my device, anyone help me, what is gone and how can I get it back, eh can someone copy the folders I may have erased and post them somewhere? :(


just to a factory reset, it'll bring you back to the initial setup wizard where you can reinstall those apps.


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:53 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Dec 01, 2010 12:48 am
Posts: 1
You can also just skip the terminal. Just make the directory /data/test/froyo/system/app on your computer. Paste the apk files in there and paste te .bak file in your homedir and restart.

Install the market using vendor.apk in the filebrowser.

Just don`t get the market to start. So this is the 2.1 market and it won`t start using 2.2


Top
   
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 12:56 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Nov 12, 2010 1:39 am
Posts: 27
I did use the setup wizard, says no third party apps available anymore.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited