Forum.ArchosFans.com
Archos 80 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 8GB: Buy now (free shipping)
Archos 80 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 250GB: Buy now (free shipping)
Archos 101 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 8GB: Buy now (free shipping)
Archos 101 G9 1.5Ghz 1GB RAM ICS 250GB: Buy now (free shipping)
 * Register    * Login 

It is currently Fri Jul 25, 2014 7:15 pm

All times are UTC + 1 hour



Post new topic  Reply to topic  [ 462 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Next
Author Message
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:37 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Nov 30, 2010 3:36 pm
Posts: 15
Download here: http://update.archos.com/8/gen8/gen8_2. ... d_gen8.aos

Beware:

Upgrading from Eclair to Froyo is a big deal. Consider it kind of like upgrading from Windows 95 to Windows XP. A clean install is recommended.

The firmware comes with a recommended "Android Reset" functionality. It will delete all your Android apps if you choose to do it. (Maybe you can back them up using Astro something app first and restore them after.)

If after Reset you still experience problems, maybe you should first format the Archos using recovery mode on boot (volume+power for 3 seconds), then install a totally clean Froyo firmware there (back up all your multimedia files first!). To be confirmed. Anyways, take it easy. Don't panic. Report your successes and look for solutions if you have any problems here in the forum.


Firmware Changes:

Version 2.0.54 - Android "Froyo" 2.2.1 - November 30th, 2010

- Higher performance: just in time compiler (JIT) technology makes applications run up to 5 times faster than previous Android "Eclair" 2.1 firmwares
- Enhanced Microsoft Exchange support: it is now possible to synchronize contacts and calendar events
- Allow to install more 3rd party applications by installing them on the storage memory (for applications that supports it)
- Video: movie information and cover retrieval in video file info dialog
- Multiple selection mode is now always enabled in the file manager
- External bluetooth GPS receivers are now supported
- Better assistance is provided in the tethering wizard to pair with cell phone using bluetooth DUN profile (smart APN detection)
- OpenVPN is now supported
- Slideshow support for network shares has been added to Gallery and Photoframe applications
- Photoframe: full screen picture can now be displayed on double tap when in floating image mode
- Manual white balance setting has been added in Camera application
- Faster USB write transfer
- Battery: more accurate battery charge estimation
- Audio: improved compatibility with android audio stream volume management (voice/music/ringtone etc.)
- Orientation: fixed compatibility issue with some applications working with inverted accelerometer axis


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:41 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Nov 30, 2010 3:36 pm
Posts: 15
thanks to:

http://www.archoslounge.net/forum/forumdisplay.php?f=79


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:48 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Fri Nov 05, 2010 5:53 am
Posts: 59
Location: Sweden
I just noticed it on my own - been checking their firmware page a couple of times yesterday and today. Great news! :D

_________________
Archos 70 IT, Froyo, Cinema plug-in


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:50 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sat Aug 04, 2007 2:43 pm
Posts: 333
when someone has it installed can they tell me if it supports flash video, dont like the way there is no mention of it in this:

Firmware changes

Version 2.0.54 - Android "Froyo" 2.2.1 - November 30th, 2010

Higher performance: just in time compiler (JIT) technology makes applications run up to 5 times faster than previous Android "Eclair" 2.1 firmwares
Enhanced Microsoft Exchange support: it is now possible to synchronize contacts and calendar events
Allow to install more 3rd party applications by installing them on the storage memory (for applications that supports it)
Video: movie information and cover retrieval in video file info dialog
Multiple selection mode is now always enabled in the file manager
External bluetooth GPS receivers are now supported
Better assistance is provided in the tethering wizard to pair with cell phone using bluetooth DUN profile (smart APN detection)
OpenVPN is now supported
Slideshow support for network shares has been added to Gallery and Photoframe applications
Photoframe: full screen picture can now be displayed on double tap when in floating image mode
Manual white balance setting has been added in Camera application
Faster USB write transfer
Battery: more accurate battery charge estimation
Audio: improved compatibility with android audio stream volume management (voice/music/ringtone etc.)
Orientation: fixed compatibility issue with some applications working with inverted accelerometer axis


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:53 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Tue Sep 07, 2010 1:10 pm
Posts: 231
I think I read a reply from Archos to someone's mail, that this version will not support flash ... that will come in week or two after the Froyo update.


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 3:59 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Mon Oct 05, 2009 10:57 am
Posts: 551
Wow, doesn't even list on US site but the link is genuine (for those of us handicapped not to speak French). Installing now. Yippee! =D>

Will those people ranting and griping and calling Archos dogs now publicly eat crow? My Samsung Galaxy S is still needing custom ROMs to get that Froyo goodness...

Off to that post on the market...


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:01 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Oct 29, 2010 8:32 am
Posts: 217
Location: in your house
bizarre that it doesnt support flash. should be able to install flash from market (if someone ports the google apps over to this)

do all the devices use the exact same rom image then? find that very odd given the different hardware (cpu's/screens prolly other stuff)


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:02 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sun Oct 17, 2010 6:40 am
Posts: 965
Location: Southern Tagalog, Philippines
I thought it was supposed to be done over the air :?


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:08 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Sun Oct 24, 2010 10:35 pm
Posts: 93
sequitur wrote:
Will those people ranting and griping and calling Archos dogs now publicly eat crow? My Samsung Galaxy S is still needing custom ROMs to get that Froyo goodness...


Eat crow! I will not, good sir! Yea, as sure as I am a gentleman I would thrash thee for thine impudence! :shock:

But it is good to see that Froyo is finally here. And GM just drove out the first production Chevy Volt onto stage. So good news all around.

And my A70 is "out for delivery" by UPS. So if I can get it before I leave for work in exactly 2 hours, I will be very very happy.


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:09 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Fri Nov 05, 2010 5:53 am
Posts: 59
Location: Sweden
The old 1.0.84 firmware is also the same download for all gen8 devices.

The OTA update will probably be made available later today. They haven't even updated their firmware webpage yet.
http://www.archos.com/firmware

_________________
Archos 70 IT, Froyo, Cinema plug-in


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:12 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Thu Nov 04, 2010 1:35 am
Posts: 414
so no flash and no market (thats not too fun).


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:13 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sun Oct 17, 2010 6:40 am
Posts: 965
Location: Southern Tagalog, Philippines
Cthugha wrote:
The old 1.0.84 firmware is also the same download for all gen8 devices.

The OTA update will probably be made available later today. They haven't even updated their firmware webpage yet.
http://www.archos.com/firmware


Oh okay.

tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update... tap firmware update...


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:22 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Tue Sep 07, 2010 1:10 pm
Posts: 231
sillyrabbitt123 wrote:
so no flash and no market (thats not too fun).


Market can work on it ... calj posted how to in some thread around here ... can't find it right now though


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:24 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Thu Nov 04, 2010 1:35 am
Posts: 414
TempestDK wrote:
sillyrabbitt123 wrote:
so no flash and no market (thats not too fun).


Market can work on it ... calj posted how to in some thread around here ... can't find it right now though


yeah here THANKS....
just i dont understand how to do it :(

http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?f=63&t=41755


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:24 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Mon Nov 01, 2010 2:12 pm
Posts: 98
im trying installing it now, i think it doesnt want to start up tho :S

never mind, it has now :-)


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:26 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Oct 29, 2010 8:32 am
Posts: 217
Location: in your house
bummer, it needs the charger in it to apply the update :( charger is at home, 4 hours away :(


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:30 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Fri Oct 22, 2010 12:02 pm
Posts: 132
gibbon wrote:
bummer, it needs the charger in it to apply the update :( charger is at home, 4 hours away :(


Same here....might take acab home.

_________________
Archos 70IT8GB|16GB SDHC|HTC Desire


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:32 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Aug 04, 2010 3:24 pm
Posts: 46
Don't have market, but downloaded flash from another site on this new firmware, it works.


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:33 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Nov 18, 2010 4:35 pm
Posts: 67
thcrw739 wrote:
Don't have market, but downloaded flash from another site on this new firmware, it works.



Does the market hack/apk work for froyo?


Top
   
 
 Post subject: Re: Froyo disponible!
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:34 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Thu Nov 04, 2010 2:06 am
Posts: 53
downloaded the new firmware 2.0.54 (aka Froyo)
Installed
Restarting now....(take a few minutes)
Reset (recommended)...it's going to clear all my installed apps
Restarting again
Setup wizard
Installing 3rd apps

YES...I have Froyo (2.2.1)

Will be busy now to install other apps and waiting for the market apk


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 462 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosted by Forumatic™