Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Wed Sep 20, 2017 1:52 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Wed Mar 16, 2011 8:01 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
There have been so many questions on this during my few days that I have been here, that I decided to make a short tutorial on how to do it.

Perhaps someone finds it useful enough to make it sticky. :)

I found it very simple and did the copying into the root directory only once (for the first time) and then did it with the RKAndroid.
That's really simple. You get it here.
My operating system is Windows 7 Ultimate 32bit but I also tried it on the Home Premium 32bit. And I read that Home Premium 64bit and Windows XP are also working.

One thing in advance: For the flashing with the RKAndroid software your device must be switched off !
So do this right now. Draw the power switch to the left until you get prompted to power down the device. Achknowledge twice.

Image

Then push the switch into the "lock-position" to the right.

Image

After that make sure that the device is connected to the power cord

Image

and connect it to the computer with the USB cable.

Image

Now turn the Archos round and put a pin the reset hole and push it.

Image

When you do this the first time the driver is probably not installed yet.
Windows tries to install it but will leave you with an error message.
Please forgive me having a German Operating system. I will try to translate the most important things.

Image

It says driver had not been installed.
If you take a look at the device manager you will see an unknown device listed there.

Image

Double click on this and "update driver"

Image

Choose the update from your local computer

Image

Now look for your RKAndroid directory and go to the place the driver is stored e.g. E:\Archos 7\RKAndroid_ENG\Driver\x86\win7 for Windows 7 32bit.
For the 64bit system choose the equivalent.

Acknowledge and install.

Image

Image

Now you have been successfull. In some cases it occurs that you get a warning as this driver is not certified. Ignore and install anyway.

Image

As you can see now the device is known now to the operating system as RK28USB.


Image

After that you can either start the Apad-flasher or the RKAndroid. They are both the same. You have to start the program as administrator.

ImageImage

Click on the open button with the "..." and choose your Image.img that you want to flash.

Image
Image

Say open and click "Restore".

Image

Acknowlegde the warning and do it !

Image


That's all.
After you get the success window unplug your device from the USB and power it on.
If it can't be switched on directly reset it one more time and move the switch.

It will then carry out the update.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Last edited by asgarond on Fri Apr 08, 2011 1:42 pm, edited 6 times in total.

Top
   
PostPosted: Thu Mar 17, 2011 12:57 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Mar 15, 2011 11:55 pm
Posts: 3
thats a great tutorial, I just got mine delivered today and am looking forward to playing with it.


Top
   
PostPosted: Fri Mar 18, 2011 3:43 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri May 28, 2010 10:26 pm
Posts: 4
can i use RK to get back to the default 1.5? if so is it the same process, just choosing the 1.5 img?


Top
   
PostPosted: Fri Mar 18, 2011 8:04 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
alfredtv wrote:
can i use RK to get back to the default 1.5? if so is it the same process, just choosing the 1.5 img?



Yes, you can apply every image to this device with RKAndroid.

Even the ones that do not fit the device !

So make sure to download the image that is suitable for your device in front of you.

Take a look at the back if you are unsure. My one has a small print saying A70HB which makes it a V1 (1.5 cupcake) device.
If you intend to go back to 1.5 yours should have this too.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 10:26 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Jan 13, 2011 1:05 am
Posts: 8
Hoi,

TXS

for this info.

W.f.r.


Peter


Top
   
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 10:53 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Mar 23, 2011 10:43 pm
Posts: 3
I recently bought the Archos 7 Home Tablet (cupcake edition) refurbished at Circuit City's website. I have never used any type of Android device before so I didn't know what it meant to have a 1.5 operating system.

I purchased it mainly to watch live streaming video of sporting events, but found out that it doesn't support flash 10 so I wouldn't be able to do so.

On the product page, others said they had success in upgrading the device using Himself's 0.27 YAR firmware update at http://wiki.archosfans.com/index.php?title=Archos_7HT_Firmware_Himself_V0.27_SamJr_YAR!#Installation_instructions which has pretty much the same instructions as above.

I have tried to do the tutorial above to upgrade but I am getting stuck at the driver part. I am getting the error message that the driver is not intended for this platform (see screenshot below). Is it even possible to do this or should I just return the device?

Image


Top
   
PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:07 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
dhobeika wrote:
I have tried to do the tutorial above to upgrade but I am getting stuck at the driver part. I am getting the error message that the driver is not intended for this platform (see screenshot below). Is it even possible to do this or should I just return the device?

asgarond wrote:
Now you have been successfull. In some cases it occurs that you get a warning as this driver is not certified. Ignore and install anyway.


This is what I meant.
By the way, which Windows version do you have ?

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:25 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Mar 23, 2011 10:43 pm
Posts: 3
I have Windows 7. Even though you said it's ok that I got the error message when installing the driver, the RKAndriod does not recognize my device:

Image

Even if I am able to update the firmware, will I have the ability to watch streaming flash 10 videos? Let me know, because if not, I will return it.

Thank you for your help! I appreciate it a lot.


Top
   
PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:33 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
When you installed the driver, did it recognise your device in the Windows Device Manager as RK28USB ?

Remember you had to switch off the Archos before connecting (switch to the right) and then reset it being connected.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:57 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Mar 23, 2011 10:43 pm
Posts: 3
I followed your instructions exactly several times and could not get it to work.

It does not display in my device manager as RK28USB, it displays as unknown device:

Image


Top
   
PostPosted: Thu Mar 24, 2011 9:05 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
Strange. :( :?:

But I will have to test the flash-capability anyway.
If it does not work for you it will take care of it self as you mentioned before.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Sat Mar 26, 2011 11:54 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
Do you have a 32bit or 64bit operating system ?

If you happen to have a 64bit system you must take the other folder for the driver "amd64".

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 8:26 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Apr 01, 2011 4:25 pm
Posts: 34
Great tutorial, Asgarand!
Have you had any issues with the 2.1 230mb version?


Top
   
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 10:52 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
With the flashing I had no issues with any of those ROMs.
Did that now for a bout 30 times. Perfect everytime.

For me now the best one is the 2.1 Beta 6. It still has no video but now is rooted.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Thu Apr 07, 2011 5:47 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Apr 07, 2011 5:46 pm
Posts: 3
is there a way to enable ad hoc so i can connect to mywi after doing this?


Top
   
PostPosted: Thu Apr 07, 2011 7:30 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
Try this one. I didn't try it myself because I use a MiFi.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
PostPosted: Thu Apr 07, 2011 10:13 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Apr 07, 2011 5:46 pm
Posts: 3
i keep getting java.io.file notfoundexception: /data/misc/wifi when i try to switch to ad hoc mode
also i had to add the folders misc and wifi... they was not anything in the data folder.


Top
   
PostPosted: Tue May 10, 2011 10:34 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue May 10, 2011 10:32 am
Posts: 1
dhobeika wrote:
I recently bought the Archos 7 Home Tablet (cupcake edition) refurbished at Circuit City's website. I have never used any type of Android device before so I didn't know what it meant to have a 1.5 operating system.

I purchased it mainly to watch live streaming video of sporting events, but found out that it doesn't support flash 10 so I wouldn't be able to do so.

On the product page, others said they had success in upgrading the device using Himself's 0.27 YAR firmware update at http://wiki.archosfans.com/index.php?title=Archos_7HT_Firmware_Himself_V0.27_SamJr_YAR!#Installation_instructions which has pretty much the same instructions as above.

I have tried to do the tutorial above to upgrade but I am getting stuck at the driver part. I am getting the error message that the driver is not intended for this platform (see screenshot below). Is it even possible to do this or should I just return the device?

Image


You have the 64bit version of windows, right?

When installing the drivers, choose the amd64 folder, and not the x86. Even if you have an Intel processor.
Worked for me ;)


Top
   
PostPosted: Tue May 17, 2011 2:45 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sat Apr 02, 2011 10:20 am
Posts: 9
one thing to precise: the option of UPDATE or RESTORE ..
* update to put new files under old ones and keep parts of data (not the personal ones, but apps, dir ..)
* restore to put back the last system, which was better (?) , then losing all dir and apps ?


Top
   
PostPosted: Tue May 17, 2011 7:20 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Fri Mar 04, 2011 12:40 pm
Posts: 185
Location: Northern Germany, M├╝nster
AkoZ wrote:
one thing to precise: the option of UPDATE or RESTORE ..
* update to put new files under old ones and keep parts of data (not the personal ones, but apps, dir ..)
* restore to put back the last system, which was better (?) , then losing all dir and apps ?

You see, I never used the "Update" button. As I swopped a lot between different ROMs (with different app space sizes) I always used the "Restore" button, and went well with it.
Changing between different Android SKDs might also leed to incompatibilities of apps installed.
But as I backed-up my apps with Quick System Info they were restored quite quickly.

_________________
Archos 70.5 IT 8GB Froyo FW 2.3.26


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited