Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Fri Nov 24, 2017 2:16 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 1:37 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
Hi,

I modified my MountNFS program, added cifs support. All you need is your computer's ip address and what share you want to use and you can mount it on your tablet and browse to it as if it were part of your tablet's memory. For example, I mount my movies folder on my computer and I have 1 TB worth of videos available to watch over wifi.

Requirements:

Rooted firmware.
cifs.ko module installed (# insmod /data/cifs.ko for example if you are not using my firmware, just copy the kernel object file somewhere writable in the file system and using insmod to install it.)

Cheers!

Download it here.

EDIT: updated to add username and password options.
EDIT: updated app to save more than one mount point, shows mounted shares. Use long click in listviews for mount/unmount/delete options.


Last edited by Himself on Tue Dec 07, 2010 5:20 pm, edited 4 times in total.

Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 3:14 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Jul 23, 2010 9:45 pm
Posts: 38
wow, that's pretty sweet! gonna check it out now....


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 5:56 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 08, 2010 3:59 pm
Posts: 15
Wooooow, you keep surprisig me 8)

I'm gonna try that one out as soon as I'm home tonight.


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 7:31 am 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu Sep 02, 2010 6:12 pm
Posts: 195
Do you want me to add this to the download website?
Oh and this is very cool, but what about a better name: i.e: Skeeterstream, Databrowser or Wifistream

Cheers,

Chris

_________________
www.a7ht.co.cc for firmware


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 1:44 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Mon Aug 02, 2010 9:42 pm
Posts: 9
Location: Blue Ridge Mtn NC
When I tried you app, I received the following message "didn't work".

Does your app require root along with all the other fabulous work you are doing.

Thanks,

Bob T


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 3:23 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
Hi,

Yes, it requires root and it requires cifs.ko installed.

Cheers!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 3:29 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
pettipiere wrote:
Do you want me to add this to the download website?
Oh and this is very cool, but what about a better name: i.e: Skeeterstream, Databrowser or Wifistream

Cheers,

Chris


If I develop it further, I'll give it a new name, right now it's just a way to save some typing. :)

Cheers!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 5:57 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 08, 2010 3:59 pm
Posts: 15
Unfortunately, It doesn't let me choose the credentials. Anymous logins are disabled on my file server for obvious reasons.
Also, does the device support ANYthing to avoid entering IP address? DNS would be best, but I'll settle for something like the windows/system32/drivers/etc/hosts.

Never the less, nice work.


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 10:42 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
Hi,

Added in options for username and password for cifs. It save all values on successful connection, so the next time you run it the values you entered are still there. Some sort of on boot automount is possible as well.

Cheers!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 6:50 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 08, 2010 3:59 pm
Posts: 15
Himself wrote:
Hi,

Added in options for username and password for cifs. It save all values on successful connection, so the next time you run it the values you entered are still there. Some sort of on boot automount is possible as well.

Cheers!


Wow, nice work :D . I'll try it out tonight after work. No idea about my other question (using DNS and/or some sort of host-file) ? I thought linux atleast was capable of doing that :?


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 4:43 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun May 23, 2010 4:18 am
Posts: 20
sounds great, but i cant get it to work. I typed in my PC folder "192.168.0.175:/video" and a tablet folder "/test". I hit the button "Mount" and get a "mounted: test Buff:4096" message. But what next? I was unable to find a "test" folder on the device. :(

Regards, Matthias


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 10:13 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
Hi,

There is a hosts file already, you would need a firmware that has /system/etc writeable to edit that. It works with ping etc, but it won't work with mount embedded in a path. You could do a hosts lookup locally but the point of that would be rather moot, you have to put in the ip address anyway. A dns lookup is possible, useful if you have your own domain I guess, but I have yet to figure out how to get a list of shares on a server.

Cheers!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 12:52 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 08, 2010 3:59 pm
Posts: 15
metzo wrote:
sounds great, but i cant get it to work. I typed in my PC folder "192.168.0.175:/video" and a tablet folder "/test". I hit the button "Mount" and get a "mounted: test Buff:4096" message. But what next? I was unable to find a "test" folder on the device. :(

Regards, Matthias


Got the same problem. I kept the mountpoint set to /Flash/Video, but couldn't find it. I do have a Video folder in the internal memory, but there were just 2 local files. What mountpoint do I need to actually be able to browse to it with the internal file browser or other programs? :?


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 5:21 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
Hi,

Make sure you have the latest downloaded, I put in a line of code to remove ':' in the server path for cifs, it's only needed for nfs. And case matters, if it's Video on your PC put in Video, not video. The folder has to exist for all mount points, preferably empty.

Cheers!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 7:27 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Fri Oct 08, 2010 3:59 pm
Posts: 15
Whatever I try. it doesn't work. Using estrongs Filemanager, I made a folder /flash/Strips and mounts with type CIFS (Smb?) to 192.168.2.109:/strips_unpacked. In type CIFS it says "not mounted" blabla and in NFS it says mounted, but the folder is and stays empty.


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 8:07 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun Jun 20, 2010 6:55 pm
Posts: 20
Thank You Himself!! This is I have looking for...

I have a EMTEC Q800 with samba but not nfs. You program works very well with my Windows XP machine... But not with samba in the EMTEC system..

I dont know why the A7HT goes into mount error... I dont know the diference for cifs and smb, but I investigate some time..

Thank You again Himself.. This tool is very time saving..
Manuel


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 9:45 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Sun May 23, 2010 4:18 am
Posts: 20
i still have no clue how this should be working. i an feeling very stupid right now. Mound sinpli does nothing on my A7HT. Now I am not realy sure what this tool is surposed to be doing.

Matthias


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Thu Nov 04, 2010 5:36 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
New version up, enjoy!


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Sat Nov 06, 2010 7:00 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Wed Jun 09, 2010 5:36 pm
Posts: 36
Works a treat! Streaming video from my server plays as well as can be expected.


Top
   
 Post subject: Re: Mount.apk available
PostPosted: Wed Nov 17, 2010 7:27 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Sun Aug 01, 2010 7:21 pm
Posts: 126
hi all

havin some probs gettin this workin, can anyone help?

i have installed the lated firmware by himself (many thanks!!)
i saw the note that cifs.ko must be installed - is this necessary if im using himselfs own firmware? if so - where do i get it and how do i install it??
i have tried without cifs.ko but get a force close error....any ideas greatly appreciated

thanks

gster


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited