Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Thu Feb 21, 2019 3:54 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Sep 05, 2010 9:37 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Jun 01, 2010 5:35 am
Posts: 38
Location: Canada
Compiled kernel module: http://www.multiupload.com/0YC6CHCQPZ
aufs.ko

* * *

Then use something like:
busybox mkdir -p /data/sysrw
busybox mount -t aufs -o br=/data/sysrw=rw:/system=ro none /system


* * *


To compile yourself, download the A7HT kernel source code

Use CVS to get aufs25 from SF

Modify fs/aufs25/misc.c and remove the 'if statements' around '#if LINUX_VERSION_CODE < KERNEL_VERSION(2, 6, 26)' to enable empty_zero_page workaround for PPC (also required for ARM).

Compile aufs kernel module to A7HT source

(if '~/Android/rk2808 ' is where you put the kernel source, make KDIR=~/Android/rk2808 -f local.mk)

References:
xda http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?p=7774874
aufsv1 http://aufs.sourceforge.net/

_________________
twitter.com/xqz


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 6:07 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Jun 01, 2010 5:35 am
Posts: 38
Location: Canada
Just poking in here to say that these modules seem to be fully compatible with RK2818 as well. My old CIFS works too (http://www.multiupload.com/J0R92RWAR0)

My grafted RK2818 ROM is here (capacitive RK2818 tablet though): http://www.androidtablets.net/forum/roc ... 0-1-a.html

For reference.

By the way, some system libs are not swappable between RK2818 devices. I tried.

I still don't know how much of a negative effect this has compared to the real ext3 /system method, but this is a simple 3 line script in boot.img + the aufs.ko. I increased my /data to around 500MB to account for any system writes, but I don't really see that happening that often anyways.

_________________
twitter.com/xqz


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 10:13 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Thu May 27, 2010 12:51 am
Posts: 204
xaueious wrote:
Just poking in here to say that these modules seem to be fully compatible with RK2818 as well. My old CIFS works too (http://www.multiupload.com/J0R92RWAR0)

My grafted RK2818 ROM is here (capacitive RK2818 tablet though): http://www.androidtablets.net/forum/roc ... 0-1-a.html

For reference.

By the way, some system libs are not swappable between RK2818 devices. I tried.

I still don't know how much of a negative effect this has compared to the real ext3 /system method, but this is a simple 3 line script in boot.img + the aufs.ko. I increased my /data to around 500MB to account for any system writes, but I don't really see that happening that often anyways.


Hi,

When I tried used aufs.ko, it worked as far it goes for simple things, (I could copy a file, rename a file, etc) when I tried copying google apps to system and rebooting, it worked, but next boot I got a lot of force closes and filesystem issues.

Cheers!


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 10:43 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
It does sound very interesting.
I added aufs.ko, remodelled my rom and I'm currently testing.
Copied Gmail from your rom, but it doesn't seem to work in mine.

Later more.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 8:57 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Sun Dec 05, 2010 11:07 am
Posts: 58
Hi xaueious,

think you can overclock the KERNEL RK2818 for Sample:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=666850

(My G1 is running very well 625MHz :) )

View topic on this subject:

http://www.slatedroid.com/index.php?topic=16459.0

For the WOPAD / APAD / ROCKTAB cpu are set to 300MHz?

And RT7 Rocktouch your ARCHOS as it is at 600MHz !

(When i use your kernel, i have on my screen blanck WOPAD)

Thank you for your reply


Top
   
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 9:05 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Tue Jun 01, 2010 5:35 am
Posts: 38
Location: Canada
I have Google apps working on my firmware already, so I do not know what would fix your tablet.

I have no idea how to do OC. aufs was really a dirty and easy hack to get a writable system, and that's why I use it.

_________________
twitter.com/xqz


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 9:59 am 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Fri Dec 24, 2010 6:17 pm
Posts: 939
Location: Zwolle, Nederland
xaueious wrote:
I have Google apps working on my firmware already, so I do not know what would fix your tablet.

And your market continues to run? On the A7HTV2 it stops after 30-60 minutes.
I will also give it a try with your set of google apps. They are slightly different compared to the set I use (and which I copied from the A8HT 2.1 lefeudedieu rom).


Top
   
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 10:17 am 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Sun Dec 05, 2010 11:07 am
Posts: 58
@xaueious,

i flashed your FW on my WOPAD,without changement !

he work very well :)


Top
   
PostPosted: Sat May 07, 2011 11:09 am 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu May 05, 2011 10:38 am
Posts: 6
Hi,

Sorry to actualize this post of february...

Do you think it's possible to compile netfilter modules simply or does a A7HTV2 FW exists with it into?

More simple with INSMOD...?

This way I can use "iptables" and "redirect" via transparent proxy soft or directly on shell... (to use an 7htv2 into corporate network or medical company..)


Top
   
PostPosted: Tue May 31, 2011 5:11 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu May 05, 2011 10:38 am
Posts: 6
Do you have a link for me to download a firmware that works with iptables?

Thanks.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited