Forum.ArchosFans.com

Unofficial Archos Support Forum
It is currently Wed Jun 26, 2019 9:05 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: Thu Jun 13, 2013 9:55 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Fri Jun 01, 2007 2:12 pm
Posts: 143
Knifepoint wrote:
Hi, hope you dont mind me resurrecting such an old post, i was just wondering if its still possible to replace the hdd. i dropped it a few months after i bought it on ebay in 09 or 2010 (was brand new, but archos would not accept warranty for it as i did not have original receipt, only one from ebay)


Yes it is - I upgraded mine with a 750Gb Hitachi Travelstar. You need to update it to a patched firmware first though


Top
   
PostPosted: Mon Jun 17, 2013 8:40 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Jun 13, 2013 7:18 pm
Posts: 3
How would i do that with a new hdd? And do i need a linux computer to be able to install the os etc?


Top
   
PostPosted: Mon Jun 17, 2013 9:39 pm 
Offline
Archos User
Archos User

Joined: Fri Jun 01, 2007 2:12 pm
Posts: 143
Knifepoint wrote:
How would i do that with a new hdd? And do i need a linux computer to be able to install the os etc?


Yes you'll need Linux:
https://sites.google.com/site/archos5imt/patched-fw


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 7:19 pm 
Offline
Archos Novice
Archos Novice

Joined: Thu Jun 13, 2013 7:18 pm
Posts: 3
Meh, would a Linux emulator work?


Top
   
PostPosted: Wed Jun 19, 2013 5:54 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Mon Jul 19, 2010 2:24 am
Posts: 180
Knifepoint wrote:
Meh, would a Linux emulator work?


You mean a virtual machine? Probably.

_________________
A5IMT 2008-2012
A5IMT 2012-


Top
   
PostPosted: Tue Aug 20, 2013 8:03 pm 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Thu Jan 10, 2008 10:17 pm
Posts: 531
Anyone got a list of 1TiB drives that will fit? Is there someone who fits them?


Top
   
PostPosted: Tue Aug 20, 2013 11:24 pm 
Offline
Archos Expert
Archos Expert

Joined: Mon Jul 19, 2010 2:24 am
Posts: 180
cowon wrote:
Anyone got a list of 1TiB drives that will fit? Is there someone who fits them?


Any 1TB drives that are 2.5" thick and use a SATA connector will very likely fit in there (though I cannot say if it will work, I haven't tried it). This is only possible on the 120GB/250GB A5's of course. The 60GB/3G models do not use the same connector. As for someone who fits them/makes it work, that would be yourself. This is a custom job that may/may not end badly. There's no warranty on this, you have to take the risk yourself.

EDIT: Err ... right. What SHADO said ... derp

_________________
A5IMT 2008-2012
A5IMT 2012-


Last edited by mediate on Thu Aug 22, 2013 2:45 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Thu Aug 22, 2013 5:29 am 
Offline
Archos Guru
Archos Guru

Joined: Sun Jul 05, 2009 12:49 am
Posts: 1324
Location: Where No Man Has Gone Before: The Planet Phi-Epsilon Nudist Colony For Women
mediate wrote:
cowon wrote:
Anyone got a list of 1TiB drives that will fit? Is there someone who fits them?


Any 1TB drives that are 2.5" thick and use a SATA connector will very likely fit in there (though I cannot say if it will work, I haven't tried it).


I think you mean 0.37" (9.5mm) thick. 2.5" is the width. Just wanted to clarify. :)

_________________
30GB 605WiFi (x2)/250GB A5 IMT


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited